Για νέα προβοκάτσια στο Ιρπίν κατηγορεί το Κίεβο η Μόσχα

Οι ουκρανικές εθνικιστικές δυνάμεις ετοιμάζουν νέα προβοκάτσια στο Ιρπίν, προάστιο του Κιέβου, είπε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ, τονίζοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν φύγει από την περιοχή εδώ και μια εβδομάδα.

Ισχυρίζεται, μάλιστα, ότι μεταφέρουν σορούς που έχουν σκοτωθεί από ουκρανικά πλήγματα για να τις παρουσιάσουν ως θύματα του ρωσικού στρατού.

Στο μεταξύ οι θηριωδίες σε βάρος αμάχων δεν έχουν τέλος.

Σοκ προκαλούν οι νέες καταγγελίες που έρχονται από την πολύπαθη Μπούκα, σύμφωνα με τις οποίες Ρώσοι στρατιώτες προέβησαν σε απίστευτες αγριότητες βιάζοντας μικρά παιδιά.

Την καταγγελία έκανε χθες η επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ουκρανικού κοινοβουλίου Λουντμίλα Ντενισόβα.

Σύμφωνα με την ίδια, 14χρονη από το προάστιο του Κιέβου έμεινε έγκυος, μετά από βιασμό από πέντε στρατιώτες.

Πρόσθεσε στο Facebook ότι 11χρονο αγόρι από την Μπούκα επίσης βιάστηκε από στρατιωτικούς που ανάγκασαν τη μητέρα του να βλέπει δένοντάς τη σε καρέκλα.

Δολοφονίες αμάχων στο Μακάριφ

Στο χωριό Μακάριφ, περίπου 50 χιλιόμετρα δυτικά του Κιέβου, 132 άμαχοι βρέθηκαν δολοφονημένοι, δήλωσε σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ο δήμαρχος του χωριού Βάντιμ Τόκαρ.

Οι περισσότερες σοροί βρέθηκαν σε ομαδικούς τάφους, είπε ο δήμαρχος, κατηγορώντας για τους θανάτους των πολιτών αυτών τον ρωσικό στρατό.

Ο δήμαρχος του Μακάριφ είπε ακόμη ότι το 40% του χωριού έχει καταστραφεί και ότι η ηλεκτροδότηση και η παροχή φυσικού αερίου έχουν κοπεί.

Δραματικές στιγμές στο Τσέρνομπιλ

Εν τω μεταξύ, δραματικές περιγραφές Ουκρανών για τις στιγμές που βίωσαν στο Τσερνόμπιλ φέρνει στο φως το BBC.

Το απόγευμα της 24ης Φεβρουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Τσερνόμπιλ με άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα, μπαίνοντας στην Ουκρανία από τα σύνορα της Λευκορωσίας, με τους Ουκρανούς να κάνουν λόγο πως υπήρξε μεγάλος κίνδυνος για μια νέα πυρηνική καταστροφή, την οποία οι ίδιοι απέτρεψαν.

Περίπου 170 Ουκρανοί εθνοφρουροί  μεταφέρθηκαν στο υπόγειο και κρατήθηκαν αιχμάλωτοι εκεί. Στη συνέχεια, Ρώσοι στρατιώτες ερεύνησαν τις εγκαταστάσεις για όπλα και εκρηκτικά.

Προετοιμάζονται για επίθεση στο Ντόνμπας οι Ρώσοι

Χιλιάδες επιπλέον Ρώσοι στρατιώτες συγκεντρώνονται στα όρια της ουκρανικής πόλης του Χαρκόβου, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.

Ο αριθμός των τακτικών μονάδων του ρωσικού στρατού κοντά στην πόλη Μπελγκορόντ, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο κρατών, αυξήθηκε από τις 30 στις 40, είπε ο αξιωματούχος χθες βράδυ. Δεν προσδιόρισε τον αριθμό των επιπλέον στρατιωτικών, είπε πάντως ότι τα ρωσικά τάγματα συνήθως αποτελούνται από 600 ως 1.000 στρατιώτες.

Ο ρωσικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις για να ξεκινήσει επιχείρηση για την κατάληψη της περιοχής Ντονμπάς, εκτίμησε ο αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Το Χάρκοβο (βορειοανατολικά) βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα σύνορα.

Κατά το Πεντάγωνο, η Μόσχα σκοπεύει να κινητοποιήσει πάνω από 60.000 στρατιωτικούς.

Ωστόσο, καθώς το Ντονμπάς το γνωρίζουν καλά τόσο οι ουκρανικές όσο και οι ρωσικές δυνάμεις, καθώς στην περιοχή αυτή διεξάγονται εχθροπραξίες από το 2014, οι μάχες θα είναι σφοδρές, προεξόφλησε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Πηγή: skai.gr