Σαρκαστική η Μόσχα: «Αυτο-ύπνωση Αμερικανών» για αναπόφευκτη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Η συνεχιζόμενη αντιρωσική υστερία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπει στους αξιωματούχους των ΗΠΑ να δουν αντικειμενικά την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, υποστήριξε χθες Τετάρτη η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον σε μια ειρωνική ανακοίνωσή της. 

"Δώσαμε προσοχή στις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νεντ Πράις, που εκφράστηκαν στις 16 Φεβρουαρίου σε συνέντευξή του στο CNN. Ο αξιωματούχος προσπάθησε για άλλη μια φορά να κατηγορήσει τη Ρωσία ότι διαδίδει παραπληροφόρηση για την κατάσταση στην Ουκρανία", έγραψε η πρεσβεία στο λογαριασμό της στο Facebook.

"Είναι προφανές ότι το γρανάζι της αντιρωσικής υστερίας που περιστρέφεται στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιτρέπει στους Αμερικανούς συναδέλφους να δουν τα πράγματα αντικειμενικά. Η αυτο-ύπνωση για το αναπόφευκτο της ρωσικής επίθεσης συνεχίζεται" αναφέρεται σαρκαστικά. "Έφτασε στο σημείο όπου την παραμονή της συνέντευξης με τον Νεντ Πράις, το CNN, κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής μετάδοσης από το Κίεβο, ξεκίνησε κυριολεκτικά μια αντίστροφη μέτρηση για την ψεύτικη εισβολή, που είχε προγραμματιστεί από το τηλεοπτικό κανάλι για το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου" σημείωσε η πρεσβεία. 

Η πρεσβεία κάλεσε το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ να σταματήσει να τροφοδοτεί τη "μιλιταριστική οργή" των δημοσιογράφων και να επικεντρωθεί σε "πραγματικά σημαντικά ζητήματα διπλωματικής διευθέτησης της ενδοουκρανικής σύγκρουσης". 

Ο Πράις είπε νωρίτερα ότι αντί να αποκλιμακώσει την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία, η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει περισσότερα στρατεύματα στα σύνορα
 

Πηγή: tass.com