Κλείσιμο

Θρίλερ με την βουτιά θανάτου πενταμελούς οικογένειας στο Μοντρέ: Ήταν θύματα θεωριών συνωμοσίας; - Τι λέει η αστυνομία

Η αστυνομία εντείνει τις έρευνές της στην υπόθεση της ομαδικής αυτοκτονίας την περασμένη Πέμπτη μιας οικογένειας Γάλλων στο Μοντρέ της Ελβετίας, τα πέντε μέλη της οποίας φέρεται ότι έπεσαν το ένα μετά το άλλο από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους στον έβδομο όροφο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν αστυνομικοί έφθασαν στο διαμέρισμα αυτό για ένα πρόβλημα με την εκπαίδευση ενός εκ των παιδιών.

Η έρευνα "επιτρέπει να υποθέσουμε ότι όλα τα θύματα πήδηξαν από το μπαλκόνι το ένα μετά το άλλο", διευκρινίζει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία του καντονιού του Βω.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας σε αυτό το στάδιο της έρευνας, «οι τεχνικές έρευνες δεν δείχνουν προειδοποιητικά σημάδια για μια τέτοια πράξη. Από την αρχή της πανδημίας, η οικογένεια ενδιαφέρθηκε πολύ για θεωρίες συνωμοσίας και επιβίωσης. Είχε δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό απόθεμα όλων των ειδών φαγητού, πολύ καλά οργανωμένο, που καταλάμβανε τα περισσότερα από τα διαφορετικά δωμάτια του διαμερίσματος, για να μπορέσει να αντιμετωπίσει μια μεγάλη κρίση».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η οικογένεια ζούσε αποτραβηγμένη από την κοινωνία. «Μόνο η δίδυμη αδερφή της μητέρας εργαζόταν έξω από το σπίτι. Ούτε η μητέρα ούτε το 8χρονο κοριτσάκι είχαν εγγραφεί επίσημα στον έλεγχο των κατοίκων, γεγονός που εξηγεί την έλλειψη σχολικής εκπαίδευσης για αυτό το παιδί».

Όσον αφορά τον μεγαλύτερο γιο, σύμφωνα με την αστυνομία, η κατ' οίκον σχολική του εκπαίδευση ήταν η αφορμή που οι αστυνομικοί εμφανίστηκαν στο διαμέρισμα εκείνη την ημέρα. «Όλα αυτά τα στοιχεία υποδηλώνουν, μεταξύ των μελών αυτής της οικογένειας, τον φόβο της παρέμβασης της εξουσίας στη ζωή τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν:

«Τα πέντε άτομα έπεσαν από ύψος άνω των είκοσι μέτρων, το ένα μετά το άλλο, λίγο πριν τις 07:00, μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Πριν ή κατά τη διάρκεια των γεγονότων, κανένας μάρτυρας, συμπεριλαμβανομένων των δύο χωροφυλάκων που βρίσκονταν στο σημείο από τις 6:15 και οι περαστικοί στο κάτω μέρος του κτιρίου, δεν άκουσαν τον παραμικρό θόρυβο ή κραυγή να έρχεται από το διαμέρισμα ή το μπαλκόνι. Η αστυνομία ανακάλυψε μια σκάλα στο μπαλκόνι και δεν βρέθηκε ίχνος αγώνα».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι αστυνομικοί δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στο διαμέρισμα. Χτύπησαν την πόρτα και άκουσαν μια φωνή να τους ρωτάει ποιος ήταν. Αφότου δήλωσαν την ταυτότητά τους, δεν άκουγαν πλέον κανέναν θόρυβο από το διαμέρισμα.

«Και εκείνη τη στιγμή, προφανώς, ελήφθη η απόφαση από την οικογένεια αυτή να πηδήξει στο κενό από το μπαλκόνι του 7ου ορόφου», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του καντονιού Βω, o Ζαν Κριστόφ Σοτερέλ, στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTS.

Από τα πέντε μέλη της οικογένειας, μόνον ο γιος επέζησε της πτώσης και σήμερα βρίσκεται σε κώμα.

Πηγή: skai.gr