Μηνύματα συμπαράστασης στον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους εξέφρασε τις «εγκάρδιες ευχές του» για ταχεία ανάρρωση στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) καθώς αντιμετωπίζει επιπλοκές της μόλυνσης από τον κορωνοϊό.

«Σκέφτομαι τον φίλο μου Μπόρις Τζόνσον απόψε και του στέλνω τις δικές μου εγκάρδιες ευχές και αυτές του ΠΟΫ καθώς μάχεται με τον κορωνοϊό», ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού αυτού του ΟΗΕ μέσω Twitter. Πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και το αφοσιωμένο προσωπικό του θα προσφέρουν εξαίρετη φροντίδα στον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Τις ευχές της για «άμεση και πλήρη ανάρρωση» εξέφρασε επίσης στον Τζόνσον η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Σκέφτομαι τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του απόψε. Του εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση», ανέφερε μέσω Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τη δική του πλευρά εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξή του στον «φίλο» του Μπόρις Τζόνσον και πρόσθεσε πως οι Αμερικανοί προσεύχονται γι’ αυτόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ