«Μη λειτουργικό το σχέδιο Ανάν» σύμφωνα με βρετανούς βουλευτές

Τρεις Βρετανοί βουλευτές, μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, οι οποίοι επισκέπτονται την Κύπρο, δήλωσαν ότι το σχέδιο Ανάν δεν είναι λειτουργικό και ότι και οι ίδιοι θα ψήφιζαν «Όχι» στο δημοψήφισμα.
Οι τρεις βουλευτές, Τόμ Κοξ, Ρούτι Βις και Ρότζερ Γκέιλς ζήτησαν τροποποιήσεις επί του σχεδίου Ανάν και νέες διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού το Φθινόπωρο.
Ο βουλευτής Τόμ Κοξ ανακοίνωσε ότι θα ζητήσουν συνάντηση με τον Βρετανό Υπουργό Εξωτερικών Τζάκ Στρό, ώστε οι θέσεις των πολιτών της Κύπρου και των εκλεγμένων ηγετών της να εισακουστούν από την βρετανική Κυβέρνηση.
Ο βουλευτής Ρούτι Βις, τάχθηκε κατά της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν από την επίλυση του κυπριακού.
Από την πλευρά του, ο Ρότζερ Γκέιλς, διερωτήθηκε αν θα δεχόταν ποτέ η Γερμανία την επανένωση της, χωρίς την κατοχύρωση του δικαιώματος ιδιοκτησίας. Χαρακτήρισε μάλιστα ρεαλιστική την πρόταση για επανέναρξη των συνομιλιών.
Οι Βρετανοί Βουλευτές έκαναν τις παραπάνω δηλώσεις έπειτα από συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος ανέφερε ότι στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός αναφορικά με τα μέτρα και τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον για στήριξη της Κύπρου και της υπόθεσής της.
Πηγή: skai.gr