Μετράνε ακόμα νεκρούς

394 είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί, από τους οποίους 156 παιδιά, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 700. Νεκρός είναι και ο Έλληνας δάσκαλος Γιάννης Κανίδης.
Με ανακοίνωση του το Κρεμλίνο κήρυξε ως ημέρες εθνικού πένθους την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη. Σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για παρέμβαση της διεθνούς τρομοκρατίας στην Ρωσία, προαναγγέλλοντας σκληρή στάση.
Κατά δήλωσή του «Δεν έχουμε επιλογές και δεν θα πέσουμε θύματα εκβιασμού. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καταστρέψει την Ρωσία».
Μετά τη διεθνή κατακραυγή για τον τρόπο που οι Ρωσικές αρχές χειρίστηκαν την κρίση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, υιοθέτησε απολογητικό και αυτοκριτικό τόνο. Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε... «υποτιμήσαμε την τραγικότητα της κατάστασης, δείξαμε αδυναμία».
Τρεις ύποπτοι, μεταξύ τους και μία γυναίκα, συνελήφθησαν στα πλαίσια των ερευνών για την αιματηρή ομηρία στο σχολείο του Μπεσλάν, στη Βόρειο Οσετία, μεταδίδει σήμερα το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, επικαλούμενο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Οσετίας.
Μόνο η Ολλανδία αντέδρασε για τους χειρισμούς των ρωσικών αρχών
Να ρίξει τους τόνους, επιχείρησε η Ολλανδική προεδρία μετά την ένταση που προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας ο οποίος ζήτησε εξηγήσεις από την Μόσχα για την επέμβαση των ειδικών δυνάμεων στο Μπεσλάν.
Για παρανόηση έκανε λόγο ο Ολλανδός Υπουργός Εξωτερικών. Εμείς συμπλήρωσε «θα επιθυμούσαμε περισσότερες λεπτομέρειες για να καταλάβουμε καλύτερα και να μας βοηθήσουν στην αμοιβαία μάχη κατά την τρομοκρατίας».
Πηγή: skai.gr