Κλείσιμο

Μετανιώνουν για την ψήφο τους

Πολλοί γάλλοι ψηφοφόροι, οι οποίοι έδειξαν την προτίμησή τους στο Νικολά Σαρκοζί έναντι της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στις προεδρικές εκλογές, ένα χρόνο μετά εμφανίζονται μετανιωμένοι για την επιλογή τους.

Στη δημοσκόπηση που δημοσιεύει η γαλλική εφημερίδα Le Figaro, στην ερώτηση ποιον θα ψήφιζαν εάν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα, οι ψηφοφόροι εμφανίζονταν πάλι διχασμένοι ανάμεσα στον Σαρκοζί και τη Ρουαγιάλ.

Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα άλλων δημοσκοπήσεων που έδειξαν μεγάλη δυσαρέσκεια των Γάλλων για το έργο του Σαρκοζί, με το 68% των ερωτηθέντων να δηλώνουν απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα της πολιτικής του.

Επιπλέον, ένα 63% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα προεδρικά του καθήκοντα.

Μια άλλη δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Marianne, είναι ίσως πιο ενδεικτική της δυσαρέσκειας των γάλλων ψηφοφόρων για την πολιτική του Σαρκοζί, καθώς σύμφωνα με αυτή, το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θέλει να θέσει ο γάλλος πρόεδρος εκ νέου υποψηφιότητα για το 2012, έναντι του 29% που δήλωσε ότι το επιθυμεί.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές της 6ης Μαίου του 2007, ο Σαρκοζί νίκησε τη Ρουαγιάλ με ποσοστό 53% έναντι 47%.
Πηγή: skai.gr