Μεσαίωνας 2019: Κούρεψαν, χτύπησαν και έσυραν στους δρόμους δήμαρχο στη Βολιβία

Τρομαγμένη η δήμαρχος της μικρής πόλης Βίντο της Βολιβίας υπομένει τη δημόσια διαπόμπευση της.

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές της κόβουν τα μαλλιά αφού λίγο πριν την είχαν περιλούσει με κόκκινη μπογιά και την είχαν αναγκάσει να περπατήσει ξυπόλητη

Η Πατρίσια Άρτσε, η οποία ανήκει στο κυβερνών κόμμα βρέθηκε στο στόχαστρο των διαδηλωτών με αφορμή τους τρεις θανάτους κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που συνεχίζονται από τις προεδρικές εκλογές της 20ης Οκτωβρίου. 

Το συγκεντρωμένο πλήθος τη φώναζε «φόνισσα, φόνισσα» ενώ την ανάγκασαν να υπογράψει την παραίτηση της.

Με σειρά αυστηρότερων μέτρων, νόμων και πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση και την «ενίσχυση» της «δημόσιας τάξης» απαντά ο πρόεδρος της Χιλής στις διαδηλώσεις που έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της κοινωνικής έκρηξης εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν την επομένη της επέκτασης των επεισοδίων στα πιο πλούσια προάστια του Σαντιάγκο 

Οι κινητοποιήσεις εναντίον της αύξησης της τιμής του εισιτηρίου του μετρό στο Σαντιάγο μετατράπηκαν σε ευρύ κίνημα διαμαρτυρίας από τη 18η Οκτωβρίου, με τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις να προβάλλουν διάφορα αιτήματα - υψηλότερους μισθούς και συντάξεις, καλύτερο σύστημα υγείας, και να καταγγέλλουν τις κοινωνικές ανισότητες.

«Δεν φοβάμαι για τη ζωή μου και πρόκειται να το καταγγείλω δημοσίως. Εάν κάτι συμβεί σε μένα ή στα παιδιά μου, θα κατηγορήσω τον πρόεδρο της επιτροπής πολιτών της Σάντα Κρουζ.» ανέφερε η Άρτσε στο περιθώριο του περιστατικού.

Πηγή: skai.gr