Μέρκελ: Δεν γεννήθηκα Καγκελάριος. Το 2021 αποσύρομαι από την πολιτική

Την απόφασή της να μην θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), να παραμείνει στην Καγκελαρία έως το τέλος της νομοθετικής περιόδου, αλλά να μην διεκδικήσει νέα θητεία, ανακοίνωσε πριν από λίγο η 'Αγγελα Μέρκελ. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν σκοπεύει να διεκδικήσει οποιοδήποτε άλλο πολιτικό αξίωμα.

Η κυρία Μέρκελ παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή της έχει απολέσει την αξιοπιστία της. «Η εικόνα της είναι απαράδεκτη», είπε χαρακτηριστικά και ανέλαβε την ευθύνη για όσα έχουν συμβεί από τις τελευταίες ομοσπονδιακές εκλογές. «Μετά τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε σαν να μην συνέβη τίποτα», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να γυρίσει σελίδα.

«Κατά πρώτον, στο επόμενο συνέδριο της CDU τον Δεκέμβριο στο Αμβούργο, δεν θα είμαι υποψήφια για την προεδρία της CDU», δήλωσε στους δημοσιογράφους μετά την συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματός της, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα εκλογικά αποτελέσματα των δύο τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων του Οκτωβρίου στην Βαυαρία και την Εσση,

«Κατά δεύτερον, αυτήν η τέταρτη θητεία είναι η τελευταία μου ως καγκελαρίου της Γερμανίας. Δεν γεννήθηκα καγκελάριος και το ήξερα από την πρώτη στιγμή.Στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2021, δεν θα είμαι ξανά υποψήφια για την καγκελαρία, ούτε υποψήφια για το κοινοβούλιο, και...δεν θα επιιδώξω άλλα πολιτικά αξιώματα», είπε.
Πηγή: skai.gr