Νεκρή η βασίλισσα του μεξικανικού υποκόσμου «Κατρίνα» σε συμπλοκή με αστυνομικούς (Vid) - Πώς αναρριχήθηκε μέσα στο καρτέλ 

Βιντεοσκοπημένο υλικό κυκλοφορεί στο ίντερνετ δείχνοντας τις στιγμές θανάτου μιας γυναίκας – επικεφαλής ενός καρτέλ που τραυματίστηκε θανάσιμα κατά τη διάρκεια πυροβολισμών με την αστυνομία στο Μεξικό.

Η γυναίκα μοιάζει τρομοκρατημένη προτού καταρρεύσει από τη σφαίρα που τη βρήκε στο λαιμό. Η νεαρή, σύμφωνα με το βίντο που δημοσιεύει η Daily Mail, είναι μέσα στα αίματα ενώ ένας αστυνομικός την πλησιάζει για να την ηρεμήσει.

«Ηρέμησε μικρή. Έρχεται ελικόπτερο για να σε παραλάβει. Ηρέμησε, όλα θα πάνε καλά, προσπάθησε να κρατηθείς» της λέει ο αστυνομικός.

Ωστόσο, μόλις λίγα λεπτά μετά η «Κατρίνα» άφησε την τελευταία της πνοή.

La Catrina – Επικεφαλής καρτέλ

 

Το βίντεο και οι φωτογραφίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι ήταν η María Guadalupe López Esquivel, η οποία είναι γνωστή ως «La Catrina», μια γυναίκα – κεφάλι ενός καρτέλ που σκότωσε 13 αστυνομικούς τον Οκτώβριο.

Η 21χρονη συμμετείχε σε μια επίθεση εναντίον του στρατού, της εθνικής φρουράς και της αστυνομίας στο La Bocanda, πόλη στην κεντρική πολιτεία του Michoacán.

Αξιωματούχοι του Michoacán δήλωσαν ότι σκοτώθηκαν έξι άνδρες και μια γυναίκα αφού οι τελευταίοι άνοιξαν πυρ εναντίον στρατιωτών και αστυνομίας στην ίδια περιοχή όπου σημειώθηκε η ενέδρα του Οκτωβρίου.

Πως αναγνωρίστηκε η «Κατρίνα»

Οι κρατικοί αξιωματούχοι αρχικά δεν παρείχαν την ταυτότητα της γυναίκας που σκοτώθηκε στους πυροβολισμούς της Παρασκευής, αλλά τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο αργά την Κυριακή έδειξαν ότι η γυναίκα τραυματίστηκε σε φορείο με τατουάζ Catrina στον μηρό της.

Οι φωτογραφίες της γυναίκας που κυκλοφόρησαν έδειξαν το ίδιο τατουάζ στον ίδιο τόπο ενώ μερικές φωτογραφίες δείχνουν επίσης ότι κρατάει ένα πιστόλι.

Σε ένα ξεχωριστό βίντεο, ένας στρατιώτης μεταφέρει την Μαρία και γονατίζει στο έδαφος, πριν την τοποθετηθεί μέσα σε ένα ελικόπτερο.

Πως έγινε η επιχείρηση

Κατά της διάρκεια της επιχείρησης έγινε σύλληψη ατόμων που αναγνωρίστηκαν ως Alejandra. Everardo; Brayan Juan; Χουάν Κάρλος; Octavio; Pedro; και Alejandro. Λόγω των νόμων περί δίκαιης δίκης του μεξικανικού δικαστικού συστήματος, τα επώνυμα των υπόπτων δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η La Catrina συναντήθηκε με έναν άλλο κορυφαίο ηγέτη καρτέλ, τον Miguel 'M2' Fernández, πριν η συμμορία επιτεθεί στις δυνάμεις ασφαλείας.

Ο Μ2 κατάφερε να δραπετεύσει άθικτος.

Αξίζει να επισημανθεί πως οι γυναίκες κατείχαν κατά το παρελθόν θέσεις υψηλού σε καρτέλ ναρκωτικών στο παρελθόν, αλλά είναι σπάνιο να διοικούν ή να συντονίζουν ομάδες επιθέσεων.

Άλλα μέλη των συμμοριών προκάλεσαν μπλοκ σε μερικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα οι στρατιωτικοί ζητήσουν  back up ελικόπτερο.

Πώς αναρριχήθηκε μέσα στο καρτέλ 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες της The Sun έγινε μία από τους επικεφαλής του καρτέλ «New Generation» όταν ερωτεύτηκε έναν άλλο από τα «κεφάλια» του καρτέλ.

«Ήταν καλή μαθήτρια μέχρι που άρχισε να κάνει παρέα με γκάνγκστερ και έμπλεξε με ναρκωτικά» δήλωσε κάποιος ντόπιος στην εφημερίδα El Universal.

Αφεντικό του «New Generation» καρτέλ είναι ο Nemesio Oseguera Cervantes, ένας από τους πιο καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών στο Μεξικό. 

Η Μαρία αναρριχήθηκε πολύ γρήγορα στην ιεραρχία του καρτέλ και εξίσου γρήγορα αντέγραψε το lifestyle των μελών του στα social media.

Όταν πέθανε, ήταν επικεφαλής τόσο για την πληρωμή εγκληματιών και όσο και για τον σχεδιασμό δολοφονιών, εκβιασμών και απαγωγών.

Πηγή: skai.gr