Κλείσιμο

Μεξικό: 1.803 νεκροί το τελευταίο 24ωρο από κορωνοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 1.803 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν, αριθμός άνευ προηγουμένου από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεξικανική επικράτεια, με το σύνολο των θυμάτων να φθάνει τα 146.174 ως αυτό το στάδιο.

Το προηγούμενο ρεκόρ, 1.584 θάνατοι, ανακοινώθηκε την Τρίτη στη χώρα που καταγράφει τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, με βάση τα επίσημα δεδομένα.

Μόνο οι ΗΠΑ, η Βραζιλία και η Ινδία — χώρες με πολύ μεγαλύτερους πληθυσμούς από αυτόν του Μεξικού — έχουν ανακοινώσει υψηλότερους αριθμούς θανάτων ως εδώ.

Όπως και άλλα κράτη, το Μεξικό έχει αρχίσει τον εμβολιασμό του πληθυσμού, αλλά η ανοσοποίηση θα χρειαστεί μήνες για να φέρει αποτέλεσμα και στο μεταξύ ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται, ορισμένα εικοσιτετράωρα κατά δεκάδες χιλιάδες. Τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 22.339 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων μολύνσεων να φθάνει τις 1.711.283.

Κορυφαία στελέχη του υπουργείου Υγείας αναγνωρίζουν ότι οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα, καθώς δεν γίνονται αρκετά τεστ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ