Αποφασισμένοι ζαχαροπλάστες και σεφ από το Βέλγιο συνεχίζουν να παρασκευάζουν τις πασχαλινές λιχουδιές τους, παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορωνοϊού κι ενώ τα εργαστήρια σοκολάτας παραμένουν ανοικτά προσφέροντας τη δυνατότητα παράδοσης των παραγγελιών τους.

Ο σεφ Μάικλ Λούις Άντερσον έφτιαξε ένα σοκολατένιο σκηνικό, βασισμένο στον μύθο του Αισώπου ο Λαγός και η Χελώνα, προκειμένου να υπενθυμίσει στον κόσμο να μείνει στο σπίτι του. 

«Δεν θα πρέπει να βρίσκεστε έξω και να τρέχετε, διότι πρέπει να είστε προστατευτικοί αυτές τις δύσκολες ώρες και η χελώνα στην πραγματικότητα μένει στο σπίτι της, δηλαδή στο καβούκι της», είπε ο Λούις Άντερσον.

Από την πλευρά του, μπορεί ο Βέλγος σοκολατοποιός Ζερόμ Γκριμονπόν να αποφάσισε να κλείσει το κατάστημά του στις Βρυξέλλες, όταν επιβλήθηκαν τα μέτρα καραντίνας τη 18η Μαρτίου, ωστόσο, το ξανάνοιξε έκτοτε και κάνει επίσης και παραδόσεις, στέλνοντας τις σοκολατένιες δημιουργίες του διακοσμημένες με μπαλόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ