Μεγαλώνει η λίστα των νεκρών

Τουλάχιστον 160 νεκροί είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στην επαρχία Μπαλουχιστάν, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν.

Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και η Πακιστανική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 6,5 και σημειώθηκε στις 5:10 τα ξημερώματα, τοπική ώρα.

Τον Οκτώβριο του 2005, περίπου 73.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 βαθμών έπληξε την ορεινή περιοχή του βόρειο Πακιστάν.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε κοντά στην κοιλάδα Ζιαράτ, έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς του Μπαλουχιστάν.

Πολλοί άνθρωποι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, θάφτηκαν κάτω από τα ερείπια. Στην περιοχή Ζιαράτ εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τον σεισμό. Επίσης έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες.

Ορισμένοι δρόμοι έχουν αποκλειστεί από τις κατολισθήσεις και στρατιωτικά ελικόπτερα βοηθούν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

Όμως τα συνεργεία δεν έχουν καταφέρει ακόμα να φτάσουν στα βουνά πάνω από την κοιλάδα Ζιαράτ.

Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης πως έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην γειτονική περιοχή Πισίν.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Διαχείρισης Εθνικών Καταστροφών Φαρούκ Αχμεντ Χαν δήλωσε πως περίπου 300 διασώστες έχουν ήδη φτάσει στο Ζιαράτ και πως ο πακιστανικός στρατός στέλνει κινητές νοσοκομειακές μονάδες, τέντες και κουβέρτες στους σεισμόπληκτους.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και στην επαρχία Κανταχάρ του Αφγανιστάν, χωρίς όμως να έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.
Πηγή: skai.gr