Μεγάλη πυρκαγιά κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού Γκαρ ντε Λυών

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευή κοντά στον τερματικό σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού Γκαρ ντε Λυών, ο οποίος εκκενώθηκε. Βίντεο δείχνουν τη φωτιά να έχει ξεσπάσει σε δρόμο δίπλα από τον σταθμό. Ο καπνός από την πυρκαγιά διακρίνεται από απόσταση στη γαλλική πρωτεύουσα.

Mέχρι στιγμής οι συνθήκες που ξέσπασε η φωτιά δεν έχουν διευκρινιστεί. Πάντως, υπάρχουν μαρτυρίες για διαδηλωτές που έκαιγαν μοτοσικλέτες κοντά στο μετρό, ενώ χρήστες των  μέσω κοινωνικής δικτύωσης κατήγγειλαν ότι διαδηλωτές εμπόδισαν τους πυροσβέστες να προσεγγίσουν τη φωτιά. 

Οι γαλλικές αρχές ζητούν από τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. 

Στην περιοχή σημειώθηκαν νωρίτερα επεισόδια, στο περιθώριο της συναυλίας που επρόκειτο να δώσει στο Μπερσί ο Κονγκολέζος καλλιτέχνης Φάλι Ιπούπα. Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro, ο Φάλι Ιπούπα είχε γίνει στόχος των αντιπάλων του καθεστώτος του προέδρου της ΛΔ του Κονγκό, του Φέλιξ Τσισεκέντι. Δεν έχει εμφανιστεί στη Γαλλία εδώ και πάνω από 10 χρόνια, εξαιτίας των απειλών που δέχεται. Το 2017 αναγκάστηκε να ματαιώσει μια άλλη συναυλία του στο La Cigale.

Ο σιδηροδρομικός σταθμός Παρισιού Λυών (στα γαλλικά Paris Gare de Lyon - Παρί Γκαρ ντε Λυών) είναι ένας από τους έξι μεγάλους τερματικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Παρίσι, στη Γαλλία. Έχει περίπου 90.000.000 επιβάτες ετησίως, κάνοντας τον τον τρίτο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό σταθμό ως προς μετακίνηση επιβατών στη Γαλλία και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Είναι ο βόρειος τερματικός της γραμμής Παρισιού - Λυών - Μασσαλίας. Πήρε το όνομά του από την πόλη της Λυών, απ' όπου διέρχονται διάφορα τρένα μεγάλων αποστάσεων, από το Παρίσι στη νότια Γαλλία. Ο σταθμός βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού, ανατολικά από το κέντρο, στη βόρεια όχθη του Σηκουάνα.

Πηγή: skai.gr