«Μεγάλες πιέσεις» στη Μέι από υπουργούς που θέλουν Brexit χωρίς συμφωνία

Τεράστιες πιέσεις να επιδιώξει έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση δίχως συμφωνία δέχεται η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι από ορισμένους υπουργούς πρώτης γραμμής, δήλωσε σήμερα πρώην υπουργός.

Ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Άλιστερ Μπερτ, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να υποστηρίξει την ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για εναλλακτικές επιλογές στο Brexit, δήλωσε ακόμη ότι δεν θεωρεί πως οι εθνικές εκλογές θα βοηθούσαν τη χώρα.

Ερωτηθείς αν η Μέι θα πρέπει να οδηγήσει το κόμμα στις εκλογές, ο κ. Μπερτ είπε στο Sky News: «Η πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι αναμένει να αποχωρήσει αφού ξεκινήσει το πρώτο στάδιο του Brexit - δεν αναμένω εθνικές εκλογές πριν συμβεί αυτό. Επομένως, η απάντηση σε αυτό πιθανόν θα ήταν ‘όχι’».

Η επόμενη κρίσιμη ημέρα για το Brexit θα είναι η Δευτέρα, καθώς το κοινοβούλιο θα εξετάσει εκ νέου εναλλακτικές προτάσεις, περιλαμβανομένης της λύσης ενός «μαλακού» Brexit.

Το Λονδίνο έχει προθεσμία έως τις 12 Απριλίου ώστε να καταθέσει την ΕΕ τις θέσεις του, αφότου η συμφωνία που είχε συνομολογηθεί ανάμεσα στην κυβέρνηση Μέι και τους εταίρους καταψηφίστηκε για τρίτη φορά την Παρασκευή από την Βουλή των Κοινοτήτων.

Εάν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή έως τις 12 Απριλίου, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξέλθει άτακτα από την ΕΕ.


Πηγή: ΑΜΠΕ/Reuters - skai.gr