Μεγαλειώδης συγκέντρωση

Μεγαλειώδης συγκέντρωση
Πάνω από εκατό χιλιάδες πολίτες, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν την Κυριακή στο Ντένβερ (Κολοράντο) για να παρακολουθήσουν ομιλία του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές, Μπαράκ Ομπάμα , ένας αριθμός ρεκόρ για τα αμερικανικά δεδομένα, που αποτελεί και άλλη μια ένδειξη για την κατά τα φαινόμενα νίκη του μαύρου υποψήφιου στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου.

Το συγκεντρωμένο πλήθος κατά τις εκτιμήσεις της αστυνομίας ήταν πολύ μεγαλύτερο από την επίσης μεγάλη συγκέντρωση του κ. Ομπάμα στο Σαν Λούις στο Μιζούρι, στις αρχές Οκτωβρίου.

Στην ομιλία του ο γερουσιαστής του Ιλινόι έκρινε τις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Κυριακής στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC ο αντίπαλος του Ρεπουμπλικανός Τζον Μακέιν που όπως είπε ο κ. Ομπάμα έδειξαν σαφώς ότι ο κ. Μακέιν μοιράζεται ακριβώς τις "ίδιες απόψεις και την ίδια φιλοσοφία" με τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

"Νομίζω --είπε ο κ. Ομπάμα-- ότι ο Τζον Μακέιν έκανε κάποιες δηλώσεις μάλλον τίμιες που όμως απηχούν τις απόψεις του κ. Μπους".

Πηγή: skai.gr