Με το βλέμμα στραμμένο στην Ελλάδα

Τα περισσότερα μεγάλα δίκτυα του εξωτερικού καλύπτουν τις πυρκαγιές με εκτενή ρεπορτάζ, ανταποκρίσεις, με έντονο ενδιαφέρον αλλά και πολλά ερωτηματικά.

Το
• • Με φόντο δυο μοναχούς να επικαλούνται τα θεία για να μπει τελεία στην καταστροφή, το βρετανικό
Ο κόσμος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, σε πολλές περιπτώσεις εντελώς αβοήθητος, μεταδίδει το γερμανικό
Ο απεσταλμένος του
Δεν πρόκειται για σύννεφο, αλλά για καπνό στους λόφους πίσω μας. Ο καπνός στροβιλίζεται στις βουνοκορφές. Χθες το βράδυ που ήταν σκοτεινά έβλεπες ότι είχαν παραδοθεί στις φλόγες. Βλέπαμε πλαγιές εντελώς καλυμμένες από τη φωτιά, που κατέβαινε με μεγάλη ταχύτητα. Και, ακριβώς από κάτω, έβλεπες τα φώτα από τα χωριά. Θα είναι μια πολύ τεταμένη και δύσκολη μέρα
Χάσαμε τα πάντα ήρθε το τέλος λέει ένας κάτοικος της Ζαχάρως στον απεσταλμένο του περιοδικού
Τίθεται ζήτημα εκμετάλλευσης της γης; Μήπως οι πυρκαγιές ξέσπασαν ακούσια; ή μήπως τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές υπάρχουν πολιτικά κίνητρα; καταλήγει ο Γκερντ Χέλερ στο άρθρο του με τίτλο Παντού είναι Κόλαση.

Το ίδιο διερωτάται και ο συντάκτης της
Χαμός: είναι η μοναδική λέξη που χρησιμοποιούν οι Έλληνες για να περιγράψουν την τραγωδία που καταστρέφει τη χώρα τους από την Παρασκευή γράφει η ανταποκρίτρια της Λιμπερασιόν στην Αθήνα. Κι εξηγεί ότι η λέξη χαμός σηματοδοτεί κάτι περισσότερο από την καταστροφή: το χάος, ένα χαμαιτυπείο την κόλαση.

Η παράμετρος τουρισμός υπολανθάνει στο άρθρο της ανταποκρίτριας του
Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στις τάξεις των Βρετανών παραθεριστών ελληνικός νότος, έχει πληγεί όσο καμία άλλη περιοχή γράφει η Έλενα Σμιθ. Εξάλλου, προσθέτει ότι χιλιάδες τουρίστες αναγκάστηκαν να κατασκηνώσουν στις ακτές.

Η Σμιθ αναφέρεται επίσης στις κατηγορίες προς την κυβέρνηση για υποβάθμιση των σωμάτων ασφαλείας και στους διορισμούς άπειρων, όπως λέει, ατόμων σε νευραλγικές θέσεις.

Ειδικό βάρος στις επικρίσεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στην Αρχαία Ολυμπία, δίνει και το
Η τοποθεσία διασώθηκε, αναφέρει στη διεθνή του ιστοσελίδα το αραβικό δίκτυο. Πολλοί Έλληνες διερωτώνται, προσθέτει με ποιο τρόπο θέτει προτεραιότητες η κυβέρνησή τους καθώς υποστηρίζουν ότι τους άφησε να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους.
Πηγή: skai.gr