Με την πλάτη στον τοίχο ο Τραμπ: Ποια στελέχη του παραιτήθηκαν- Ανησυχία για νέα επεισόδια

Μουδιασμένη είναι σήμερα η Αμερική και ιδιαίτερα η Ουάσιγκτον μετά πρωτοφανή αιματηρά επεισόδια που ευρέως χαρακτηρίζονται ως εξέγερση και απόπειρα πραξικοπήματος. Ιδιαίτερα οι εικόνες βεβήλωσης του Καπιτωλίου ευτελίζουν τον ναό της αμερικανικής δημοκρατίας και η αντίδραση του προέδρου που δεν ήθελε να εγκρίνει την αποστολή της εθνοφρουράς και καταφερόταν εναντίον του αντιπροέδρου του χθες, Μάικ Πενς, έχει σοκάρει ακόμα και τους στενότερους συνεργάτες του. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη έχουν παραιτηθεί τέσσερα στελέχη του Λευκού Οίκου. Η επικεφαλής του γραφείου της Μελάνια Τραμπ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου, η υπεύθυνη για τις κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και ο αναπληρωτής σύμβουλος εσωτερικής ασφάλειας. Την ίδια ώρα, τη παραίτησή του σκέφτεται και ο προϊστάμενός του,  Ρόμπερτ Ο’ Μπράιαν, καθώς και η υπουργός Μεταφορών, Ελέν Τσάο. 

Πριν από λίγο, ο Τσαντ Γουλφ που εκτελούσε χρέη υπουργού Εθνικής Ασφάλειας, καταδίκασε τα επεισόδια και κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο να κάνει το ίδιο. «Αυτές οι βίαιες ενέργειες είναι παράλογες και ικετεύω τον πρόεδρο και όλους τους εκλεγμένους αξιωματούχους να καταδικάσουν με τον εντονότερο τρόπο τη βία που σημειώθηκε χθες», σημείωσε. Ξεκαθάρισε δε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να παραιτηθεί. 

Στο Κογκρέσο ξενύχτησαν για να αποκαταστήσουν τη συνταγματική τάξη, αλλά σήμερα αναδεικνύεται η ανησυχία για το τι μπορεί να κάνει ο Τραμπ στο διάστημα που του απομένει στην εξουσία, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου, καθώς εξακολουθεί να μιλάει για κλεμμένες εκλογές.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Τσαντ Σούμερ, ζήτησε την καθαίρεση του προέδρου Τραμπ σημειώνοντας ότι αυτό που συνέβη ήταν εξέγερση εναντίον των ΗΠΑ, υποδαυλίστηκε από τον ίδιο και ότι αυτός ο πρόεδρος δεν πρέπει να παραμείνει στη θέση του ούτε μια ημέρα ακόμα. 

Πηγή: skai.gr