Με νέες τρομοκρατικές ενέργειες απειλεί η Αλ Κάιντα

Με νέες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη απειλεί η Αλ Κάιντα, μετά την εκπνοή της τρίμηνης εκεχειρίας, που είχε κηρύξει τον περασμένο Απρίλιο.
Σύμφωνα με επιστολή της οργάνωσης, σε αραβική εφημερίδα (`Ασάρκ αλ Αουάσατ`), που εδρεύει στο Λονδίνο, προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ότι έχουν λίγες ημέρες καιρό να αποδεχθούν την πρόταση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, που ζητά να αποσυρθούν οι ευρωπαϊκές στρατιωτικές δυνάμεις από τις μουσουλμανικές χώρες. Σε αντίθετη περίπτωση θα ευθύνονται για τις συνέπειες.
Η οργάνωση που έστειλε την συγκεκριμένη επιστολή, παρακλάδι της Αλ Κάιντα, είχε αναλάβει και την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Μαρτίου, στη Μαδρίτη.
Βρετανία και Γερμανία πάντως δεν θεωρούν ως διαίτερα αξιόπιστο το απειλητικό μήνυμα.
Από την πλευρά του ο γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η χώρα του λαμβάνει σοβαρά υπόψη κάθε απειλή για τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά δεν προτίθεται να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος είπε ότι και αυτός λαμβάνει σοβαρά υπόψη την απειλή, αλλά επανέλαβε ότι στην Ιταλία το επίπεδο ασφαλείας είναι υψηλό. Ο ίδιος διευκρίνισε οτι επιτηρούνται περί τους 14.000 στόχοι στην Ιταλία από τις δυνάμεις ασφαλείας.
Πηγή: skai.gr