Με φονικό όπλο από Ιράν

Ένας κύλινδρος παραγεμισμένος με εκρηκτικά, που εκτιμάται ότι το Ιράκ προμηθεύεται από το Ιράν, είναι το όπλο που χρησιμοποιείται εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων, όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι Νιου Γιόρκ Τάιμς.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η οποία επικαλείται πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους, το συμπέρασμα αυτό συμμερίζεται το σύνολο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και, σύμφωνα με μια πηγή των υπηρεσιών αυτών, το Ιράν προμηθεύει το εν λόγω όπλο στους σιίτες αντάρτες στο Ιράκ.

Οι Νιού Γιόρκ Τάιμς διευκρινίζουν πως οι Αμερικανοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι για την ύπαρξη αυτού του όπλου υψηλής "διατρητικής" ικανότητας το οποίο χρησιμοποιείται στις επιθέσεις που πραγματοποιούνται από τους σιίτες εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων και οι οποίες διπλασιάστηκαν πέρυσι.

Κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2006, επιθέσεις με χρήση του όπλου αυτού προκάλεσαν πολυάριθμους νεκρούς και τραυματίες μεταξύ των αμερικανικών δυνάμεων.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως μια ενδεχόμενη ιρανική συμμετοχή στις επιθέσεις στο Ιράκ είναι ένα ζήτημα πολύ ευαίσθητο πολιτικά και διπλωματικά.
Πηγή: skai.gr