Μάχη στις Βρυξέλλες για τις επιδοτήσεις

Πίστωση χρόνου για τις τελικές αποφάσεις που αφορούν στα μεσογειακά αγροτικά προϊόντα, ήταν το αποτέλεσμα της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου υπουργών στις Βρυξέλλες.
Η κυβέρνηση αποδύεται σε αγώνα δρόμου για το ύψος των επιδοτήσεων σε καπνό, λάδι και βαμβάκι, ώστε να επέλθει συμφωνία μεταξύ των «15».
Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στη νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Γεωργίας στις 19 και 20 Απριλίου, στο Λουξεμβούργο.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο κ. Τσιτουρίδης κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για ανακριβή πληροφόρηση της Βουλής όσον αφορά στην εξασφάλιση των επιδοτήσεων των μεσογειακών προϊόντων έως το 2013. «Το μεγάλο στοίχημα - πρόσθεσε - είναι η συγκράτηση του αγροτικού πληθυσμού στην περιφέρεια με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων», καθώς - όπως είπε - «τροφοδοτεί την ανεργία».
Έθεσε, τέλος, ως προτεραιότητα της κυβέρνησης τη μείωση του κόστους παραγωγής, ενώ ανακοίνωσε ότι άμεσα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των πανωτοκίων.
Από την πλευρά του ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας Βαγγέλης Αργύρης δήλωσε ότι με τις αποφάσεις του Ιουνίου του 2003 εξασφαλίστηκαν οι πόροι για τα μεσογειακά προϊόντα και τους έλληνες παραγωγούς έως το 2013.
Πηγή: skai.gr