Μάχες Ισραηλινών - Παλαιστινίων

Τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους σε συγκρούσεις με ισραηλινούς στρατιώτες στη Δυτική Οχθη και τη Γάζα, ανέφεραν παλαιστινιακές πηγές.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο χωριό Κουφρ Νταν, κοντά στην Τζενίν και σκότωσαν δύο παλαιστίνιους μαχητές έναν της ένοπλης πτέρυγας της Τζιχάντ και έναν της Φατάχ.

Την ίδια ώρα, ισραηλινοί στρατιώτες με την κάλυψη αρμάτων μάχης πραγματοποιούσαν διείσδυση στη λωρίδα της Γάζας, περνώντας από τον μεθοριακό σταθμό Κισούφιμ, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Στις συγκρούσεις που ακολούθησαν σκοτώθηκαν άλλοι δύο Παλαιστίνιοι ένα μέλος της Χαμάς και ένας μαχητής της οργάνωσης Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης. Κατά την ανταλλαγή πυρών τραυματίστηκε ένας ισραηλινός στρατιώτης.

Εκπρόσωπος του στρατού ανέφερε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις αναζητούσαν καταζητούμενους παλαιστίνιους μαχητές.

Ο ισραηλινός υπουργός Αμυνας Εχούντ Μπαράκ έδωσε εντολή να χορηγηθεί ιατρική βοήθεια στους αποκλεισμένους στην παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος Ερέζ παλαιστινίους τραυματίες, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου του.

Ο Μπαράκ έδωσε εντολή στο στρατό και στο Συντονιστή των ισραηλινών δραστηριοτήτων στη Λωρίδα της Γάζας να χορηγήσουν επείγουσα ιατρική βοήθεια σε ισραηλινά νοσοκομεία στους αποκλεισμένους στο πέρασμα Ερέζ παλαιστινίους τραυματίες, τόνισε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Πρόκειται για ένα ανθρωπιστικό μέτρο που αφορά επείγουσες καταστάσεις, πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος. 

Ο  ισραηλινός στρατός επέτρεψε σε ισραηλινά ασθενοφόρα να μεταφέρουν από το πέρασμα Ερέζ σε νοσοκομεία παλαιστίνιους τραυματίες.

Τη Δευτέρα, ένας Παλαιστίνιος στην προσπάθειά του να καταφύγει στη Δυτική Οχθη και να φθάσει στο Ερέζ σκοτώθηκε και τρεις τραυματίσθηκαν από πυρά ισραηλινών στρατιωτών, σύμφωνα με παλαιστινιακές νοσοκομειακές πηγές.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε από την πλευρά του ότι ένας ένοπλος παλαιστίνιος έρριξε χειροβομβίδα σε μια ομάδα δέκα Παλαιστινίων που κατευθύνονταν στο Ερέζ.

Ο ισραηλινός στρατός είχε απαγορεύσει την απομάκρυνση από το Ερέζ παλαιστινίων τραυματιών.

Περίπου 200 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και παιδιά, που προσπαθούν να εγκαταλείψουν τη Γάζα, παραμένουν αποκλεισμένοι στο πέρασμα Ερέζ από την Παρασκευή.
Πηγή: skai.gr