«Μαθήματα» Μέρκελ σε Ερντογάν: Το σοκ του μετά την παρατήρηση on camera  

Την Κωνσταντινούπολη επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο η Άγκελα Μέρκελ, σε ένα από τα τελευταία της ταξίδια ως Καγκελάριος της Γερμανίας. 

Στο πλαίσιο της συνάντησής της με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησαν για την Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κάνοντας κάποιες συστάσεις «κεκλεισμένων των θυρών». 

Αυτό που προκάλεσε όμως εντύπωση είναι το γεγονός ότι μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες έκανε «παρατήρηση» στον Τούρκο πρόεδρο, όταν αυτός αναφέρθηκε στις κυβερνήσεις συνασπισμού. 

«Για να μην υπάρχει παρεξήγηση. Δε θέλω να υπάρχει η εντύπωση πως δεν είμαι ικανοποιημένη από τη συνεργασία από τα μέλη της κυβέρνησης συνασπισμού. Αυτή είναι η ιδιότητα των γερμανικών κυβερνήσεων. Έτσι είναι η δομή τους. Δεν επιθυμούμε προεδρικό σύστημα. Όμως παρόλα αυτά θέλουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μέρκελ. 

Με τη σειρά του ο Ερντογάν έσπευσε να «απολογηθεί» με μια δόση χιούμορ. «Κυρία Καγκελάριε, ήδη κάπου κάπου τα παράπονά σας τα είπατε σε εμένα», απάντησε, ενώ αναφέρθηκε σε ένα αστείο περιστατικό με τα εγγόνια του προσπαθώντας να ελαφρύνει λίγο την ατμόσφαιρα. 

Πηγή: skai.gr