Κλείσιμο

Ματαιώθηκε το ντιμπέϊτ Ρουαγιάλ - Μπαϊρού

Στον Νικολά Σαρκοζί επέρριψε ο Φρανσουά Μπαϊρού την ευθύνη για την αιφνίδια ματαίωση από γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο της προγραμματισμένης για το προσεχές Σάββατο τηλεοπτικής αναμέτρησής του με την υποψήφια των Σοσιαλιστών,Σεγκολέν Ρουαγιάλ.

Ο κεντρώος υποψήφιος που ήλθε τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών κατηγόρησε τον υποψήφιο της κεντροδεξιάς,Νικολά Σαρκοζί ότι χρησιμοποίησε τις διασυνδέσεις του στα μέσα ενημέρωσης για να ματαιώσει την τηλεοπτική αναμέτρηση ΜπαϊρούΡουαγιάλ από το δίκτυο \Canal +\.

\Δεν έχω αποδείξεις ,αλλά είμαι σίγουρος για αυτό\ τόνισε ο Μπαϊρού όταν ρωτήθηκε από τον ραδιοσταθμό RTL αν όντως ο Σαρκοζί πίεσε να ματαιωθεί η τηλεοπτική αναμέτρηση με την Σεγκολέν Ρουααγιάλ. Την τηλεοπτική συζήτηση είχε προτείνει η υποψήφια των Σοσιαλιστών, που φιλοδοξεί να κερδίσει τις 7 εκατομμύρια ψήφους που πήρε ο Μπαϊρού στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Ο Μπαϊρού δήλωσε ότι στηρίζει τις κατηγορίες του σε μαρτυρίες στελεχών του \Canal+\ και όλων εκείνων \που ενδιαφέρονταν για την τηλεοπτική συζήτηση και σκόπευαν να τη μεταδωσουν\.

Το στρατόπεδο του Σαρκοζί δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής στις κατηγορίες .

Το Canal+ ανακοίνωσε ότι ματαιώνει την μετάδοση της αναμέτρησης ΡουαγιάλΜπαϊρού επικαλούμενο τον εκλογικό νόμο που προβλέπει ίσο τηλεοπτικό χρόνο για τους υποψηφίους του δευτέρου γύρου της 6ης Μαίου.

Το γαλλικό ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο εξέδωσε πάντως ανακοίνωση με την οποία αρνείται ότι διέταξε το Canal+ και άλλους δύο τηλεοπτικούς σταθμούς να μην μεταδώσουν τη συζήτηση.

Ο Μπαϊρούν έχει αρνηθεί να εκφράσει την υποστήριξή του σε κάποιον εκ των δύο υποψηφίων, αλλά η κριτική του για το οικονομικό πρόγραμμα της Ρουαγιάλ έχει χαλαρώσει σε αντίθεση με τη διεύρυνση των επιθέσεών του κατά της πολιτικής Σαρκοζί.

Ο Νικολά Σαρκοζί απέδωσε πάντως την σκλήρυνση των εναντίον του επιθέσεων από τον Μπαϊρού στην απογοήτευση του κεντρώου υποψηφίου για τον αποκλεισμό του στον πρώτο γύρο.

Ο Νικολά Σαρκοζί, ο υποψήφιος της γαλλικής δεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας, άφησε να εννοηθεί ότι τα γαλλικά στρατεύματα ενδέχεται να αποσυρθούν \\από το Αφγανιστάν.

\Ασφαλώς ήταν χρήσιμο που στείλαμε (στρατιώτες) στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, αλλά η μακροπρόθεσμη παρουσία των γαλλικών στρατευμάτων σε αυτήν την περιοχή του κόσμου δεν μου φαίνεται αποφασιστικής σημασίας\, είπε ο Σαρκοζί μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης.

Μετά την αποχώρηση 200 στρατιωτών των ειδικών δυνάμεων οι οποίοι υπηρετούσαν υπό αμερικανική διοίκηση, στις αρχές του έτους, η Γαλλία έχει περίπου 1.100 στρατιώτες στο Αφγανιστάν.

\Υπήρξε μια δεδομένη στιγμή για να βοηθήσουμε τον (πρόεδρο του Αφγανιστάν) κ. Καρζάι. Κατόπιν ο πρόεδρος της δημοκρατίας αποφάσισε τον επαναπατρισμό των ειδικών δυνάμεων και ορισμένων μονάδων. Είναι μια πολιτική που θα ακολουθήσω και εγώ\, πρόσθεσε ο Σαρκοζί.

Η απόφαση της Γαλλίας να θέσει τις ειδικές δυνάμεις της στη διάθεση της αμερικανικής διοίκησης στο Αφγανιστάν έρχεται σε σύγκρουση με τη σταθερή άρνησή της να υποστηρίξει τις ΗΠΑ στον πόλεμο στο Ιράκ. Ο Σαρκοζί επανέλαβε τις γαλλικές επικρίσεις για την εισβολή στο Ιράκ και απέρριψε την υπόθεση ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να μελετά μια στρατιωτική επίθεση εναντίον του Ιράν.

\Δεν μπορώ να φανταστώ ότι οι ΗΠΑ θα σκέφτονταν να διαπράξουν ένα τέτοιο λάθος. Είδαμε τι συνέβη με μια στρατιωτική επέμβαση σε μια χώρα με 25 εκατομμύρια κατοίκους. Μπορείτε να φανταστείτε τι θα γίνει με μια στρατιωτική επέμβαση σε μια χώρα 75 εκατομμυρίων κατοίκων\, τόνισε.
Πηγή: skai.gr