Μαλί: Πυρά εναντίον του στρατοπέδου της αποστολής της Ε.Ε.

Τρεις άνδρες άνοιξαν πυρ εναντίον της Εκπαιδευτικής Αποστολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Μαλί χθες το πρωί, ενημέρωσε η ίδια μέσω Twitter.
Δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Οι δράστες της επίθεσης πυροβόλησαν εναντίον του φυλακίου της πύλης του κέντρου εκπαίδευσης στο Κουλικορό, σύμφωνα με την Αποστολή. Η φρουρά ανταπέδωσε τα πυρά και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

«Όλοι οι Γερμανοί στρατιώτες είναι καλά», διαβεβαίωσε το γενικό επιτελείο της Μπούντεσβερ, των ομοσπονδιακών ένοπλων δυνάμεων. Η αποστολή της ΕΕ εκπαιδεύει μέλη των ένοπλων δυνάμεων του Μαλί στο κέντρο στην Κουλικορό, βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Μπαμακό.

Ο γερμανός υποστράτηγος Γιόχεν Ντόιερ ανέλαβε τη διοίκηση της αποστολής των περίπου 950 ευρωπαίων στρατιωτικών στη χώρα της δυτικής Αφρικής την 7η Ιουλίου.

Σκοπός της αποστολής, η οποία άρχισε το 2013, είναι να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστικών οργανώσεων που δρουν στη χώρα.

Η κατάσταση στο Μαλί είναι τεταμένη τους τελευταίους μήνες· σημειώθηκαν δύο στρατιωτικά πραξικοπήματα μέσα σε έναν χρόνο. Γερμανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε πρόσφατη επίθεση βομβιστή-καμικάζι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ