Κλείσιμο

Μάλερ: Η άσκηση ποινικών διώξεων κατά Τραμπ δεν ήταν ποτέ μια «επιλογή»

Η άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δεν αποτελούσε ποτέ μια «επιλογή»  δήλωσε σήμερα ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μάλερ.

Στις πρώτες του δηλώσεις για την έρευνα της ομάδας του για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 και για τη σύμπραξη της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Τραμπ με την Μόσχα, ο 74χρονος πρώην επικεφαλής του FBI τόνισε ωστόσο ότι η έρευνά δεν μπορούσε να απαλλάξει τον Αμερικανό πρόεδρο από υποψίες για παρακώλυση του έργου της δικαιοσύνης.

«Η απαγγελία κατηγοριών εις βάρος του προέδρου… δεν ήταν μια επιλογή κατά την εκτίμησή του», τόνισε κατά την ανακοίνωση της παραίτησής του.

«Ένας εν ενεργεία πρόεδρος δεν μπορεί να διωχθεί με ομοσπονδιακό αδίκημα. Αυτό είναι αντισυνταγματικό», υποστήριξε, συμπληρώνοντας «καταλήξαμε ότι δεν μπορούσαμε να καθορίσουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο αν ο πρόεδρος διέπραξε ένα έγκλημα».

«Αν είχαμε καταλήξει ότι ο πρόεδρος ξεκάθαρα δεν είχε διαπράξει κάποιο έγκλημα, θα το είχαμε πει», τόνισε ο Μάλερ.

Παράλληλα έκρινε ότι δεν «κατάλληλο» να καταθέσει στο Κογκρέσο, παρά την επιθυμία των Δημοκρατικών να τον καλέσουν για ακρόαση αναφορικά με την έκθεσή του.

Η υπόθεση έκλεισε

Αξίζει να σημειωθεί πως άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου Τραμπ, ο οποίος στο περιθώριο των παραπάνω, σχολίασε χαρακτηριστικά στο twitter " Η υπόθεση έκλεισε. Σας ευχαριστώ".

Ιδιαίτερα, ο  πρόεδρος πρόσθεσε εκτός των άλλων πως  «Τίποτα δεν αλλάζει από την έκθεση Mueller. Δεν υπήρχαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία και, ως εκ τούτου, στη χώρα μας, ένα άτομο είναι αθώο».

Πηγή: BBC/SKAI.GR-ΑΠΕ