Μεσανατολικό: Μαλαισία-Ινδονησία καλούν το Συμβούλιο Ασφαλείας Ηνωμένων Εθνών να σταματήσει την ισραηλινή «βία»

Η Μαλαισία και η Ινδονησία κάλεσαν σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβει και να σταματήσει τα αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ στη Γάζα, την ώρα που μαίνεται η σύρραξη μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και των Παλαιστινίων μαχητών.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Μουχίντιν Γιασίν δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον πρόεδρο της Ινδονησίας Τζόκο Ουιντόντο και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι οι «απαράδεκτες ενέργειες» του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν αμέσως.

«Είχαμε παρόμοιες απόψεις ότι η διεθνής κοινότητα, ιδίως το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, θα πρέπει να ενεργήσει γρήγορα, προκειμένου να σταματήσουν όλες οι μορφές βίας που διαπράττονται από το Ισραήλ και να σωθούν οι ζωές των Παλαιστινίων», εξήγησε ο Μουχίντιν, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του.

«Μέχρι σήμερα, το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση στην Παλαιστίνη λόγω της αντίθεσης των ΗΠΑ», συμπλήρωσε.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας θα συζητήσει την επιδεινούμενη βία αύριο Κυριακή, ανέφεραν αυτήν την εβδομάδα διπλωμάτες. Το 15μελές Συμβούλιο συνεδρίασε αυτήν την εβδομάδα, κεκλεισμένων των θυρών, σχετικά με τις χειρότερες εχθροπραξίες στην περιοχή εδώ και χρόνια, ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχει καταφέρει να συμφωνήσει σε μια δημόσια ανακοίνωση, σύμφωνα με διπλωμάτες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ