Μακρόν για την απόφαση της ΕΕ: Το χρωστάμε στον ουκρανικό λαό

Ο Γάλλος πρόεδρος ξεκαθάρισε πάντως ότι η ενταξιακή διαδικασία για την Ουκρανία θα είναι «απαιτητική»

Την απόφαση της Συνόδου Κορυφής να χορηγήσει καθεστώς ένταξης σε Ουκρανία και Μολδαβία χαιρέτισε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Κάνοντας λόγο για «ιστορική απόφαση», ο Γάλλος πρόεδρος ανέφερε χαρακτηριστικά «όλα αυτά τα χρωστάμε στον ουκρανικό λαό» .

Ξεκαθάρισε πάντως ότι η ενταξιακή διαδικασία θα είναι «απαιτητική», και παραδέχθηκε ότι η απόφαση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Είναι πολιτική απόφαση, το αναγνωρίζω απόλυτα» επισήμανε. 

Συμφωνία. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο μόλις αποφάσισε να χορηγήσει το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ για την Ουκρανία και τη Μολδαβία. Ιστορική στιγμή. Σήμερα είναι ένα κρίσιμο βήμα στην πορεία σας προς την ΕΕ. Συγχαρητήρια στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Μάγια Σαντού και τον λαό της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Το μέλλον μας είναι μαζί» ανέφερε με ανάρτησή του στο τουίτερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Την απόφαση της Συνόδου Κορυφής να χορηγήσει καθεστώς ένταξης σε Ουκρανία και Μολδαβία, και να εγκρίνει την ενταξιακή προοπτική της Γεωργίας χαιρέτισε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. 

Πηγή: skai.gr