Κλείσιμο

Μακελειό στη Βαγδάτη

Τουλάχιστον 140 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 200 τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο που σημειώθηκε σε σημείο ελέγχου του στρατού στη συνοικία Σαντρ Σίτι, οχυρό των σιιτών, στη Βαγδάτη, ανακοίνωσε η ιρακινή αστυνομία.  Τουλάχιστον 170 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τις νέες επιθέσεις σε συνοικίες της Βαγδάτης.

Νωρίτερα ακόμη 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά, από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη συνοικία Καράντα, στο κέντρο της Βαγδάτης, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Προηγουμένως άλλοι 3 άνθρωποι είχαν σκοτωθεί και 5 τραυματιστεί από την έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί σε σταθμευμένο αυτοκίνητο επίσης στο κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας, ενώ στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βαγδάτης, 4 αστυνομικοί σκοτώθηκαν και 6 άμαχοι τραυματίστηκαν από επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο κατά της περιπόλου τους.

Οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν το σχέδιο τους για συνολική ασφάλεια στη Βαγδάτη, παρά τις φονικές βομβιστικές επιθέσεις που έγιναν στην ιρακινή πρωτεύουσα, δήλωσε σήμερα από το Τελ Αβίβ ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς.

Γνωρίζαμε από την αρχή...ότι οι αντάρτες και οι άλλοι θα αυξήσουν τη βία για να πείσουν τον ιρακινό λαό ότι το σχέδιο αυτό είναι καταδικασμένο να αποτύχει, έχουμε όμως την πρόθεση να επιμείνουμε και να αποδείξουμε ότι δεν θα γίνουν έτσι τα πράγματα, δήλωσε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον ισραηλινό ομόλογο του Αμιρ Περέτζ.

Αυτοί (οι αντάρτες και οι άλλοι) σκοτώνουν τους συμπατριώτες τους, δήλωσε ο Γκέιτς που έφθασε το στο Ισραήλ στον πλαίσιο περιοδείας του στην περιοχή.

Ο Γκέιτς δήλωσε επίσης ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί το πυρηνικό πρόβλημα στο Ιράν δια της διπλωματικής οδού...είναι προτιμότερο να επικεντρωθούμε στην διπλωματία, που έχει ενεργοποιηθεί, όμως τα πράγματα δεν γίνονται σε μια ημέρα.
Πηγή: skai.gr