Μαίρη Μάγιερ : Η άγνωστη φερόμενη ερωμένη του προέδρου Κένεντι και η δολοφονία της

Η 12η Οκτωβρίου 1964 ήταν η μέρα όπου το πτώμα της Mary Meyer, 43 ετών, βρέθηκε να κείτεται στην όχθη του ποταμού Ποτομάκ στην Ουάσινγκτον. Κάποιος της είχε φυτέψει μια σφαίρα στο κεφάλι και την ωμοπλάτη.

Όπως υπενθυμίζει το Must η υπόθεση δολοφονίας της παραμένει μέχρι σήμερα ανεξιχνίαστη και αποτελεί ένα μυστήριο όπως και η δολοφονία του φερόμενου εραστή της, John F. Kennedy, ένα χρόνο νωρίτερα, στις 22 Νοεμβρίου 1963.

Για την δολοφονία της Mary συνελήφθη ένας άστεγος ο οποίος κατηγορήθηκε ότι επιχείρησε να την βιάσει. Ένα χρόνο αργότερα, όμως, αθωώθηκε αφού δεν διαπιστώθηκε καμία σεξουαλική βία.

Λόγω αυτού του διπλού φονικού γύρω από την ιστορία δημιουργήθηκε ένα μυστήριο και πολλές θεωρίες συνωμοσίας για την υπόθεση. Κανένας δεν μπόρεσε να δώσει εξηγήσεις για το τι έγινε ακόμα και το ημερολόγιο που κρατούσε η Mary δεν βρέθηκε ποτέ.

Τα εξώφυλλα τότε είχαν γράψει «Η μυστηριώδης δολοφονία της ερωμένης του JFK» - «Η κοσμική Mary Meyer ήταν σύζυγος ενός πράκτορα της CIA, φίλη της Jackie και ερωμένη του προέδρου -Ποιος την σκότωσε; Και γιατί έκαψαν το ημερολόγιό της;»

Μία από τις θεωρίες συνωμοσίας αφορούσε το ημερολόγια της Μέρι. Ο δημοσιογράφος Μπεν Μπράντλι (γαμπρός της Mary και στη συνέχεια αφεντικό της «Washington Post») είχε γράψει ότι ο James Angleton, επικεφαλής της αντικατασκοπείας της CIA, ο οποίος ήταν και νονός των παιδιών της Mary , βρέθηκε να ψάχνει το σπίτι της. Πρώτα έσπασε την κλειδαριά του σπιτιού και το έκανε άνω-κάτω.

Φημολογείται ότι έψαχνε για το ημερολόγιο στο οποίο υπήρχαν στοιχεία για την ερωτική της σχέση με τον JFK.

Το 1961 ήταν η πρώτη νυχτερινή είσοδος της Mary στον Λευκό Οίκο ενώ αργότερα καταγράφηκαν άλλες 30 επίσημες επισκέψεις (δεν γνωρίζουμε πόσες ήταν οι κρυφές) μέχρι και τον Νοέμβριο του 1963. Η ιστορία τους ξεκίνησε χρόνια πριν, το 1936, σε ένα φοιτητικό πάρτι όταν εκείνη ήταν ακόμη 16 χρόνων ενώ εκείνος 19. Το 1945 η Mary παντρεύτηκε τον Cord Meyer, ανώτατο στέλεχος της CIA.

Μετά τον θάνατο ενός από τους τρεις γιους της, Michael, το 1956, χώρισε με τον άνδρα της, αφοσιώθηκε στην τέχνη (συγκεκριμένα στην ζωγραφική) και μετακόμισε δίπλα από τους Kennedy .

Ο JFK ήταν γνωστός για τις σχέσεις της μιας βραδιάς, όμως με την Mary δεν ήταν το ίδιο. Η σχέση τους δεν ήταν μόνο ερωτική αλλά και συναισθηματική. Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Τζέιμς Τρούιτ, και έμπιστος του Kennedy , η Mary «δεν είχε το προφίλ της γυναίκας-θύμα που κυνηγούσε συνήθως ο JFK και δεν την ενοχλούσε που κοιμόταν με τόσες γυναίκες. Ήταν ένας μεγάλος έρωτας ωριμότητας. Εκείνη δεν ήταν μαγεμένη από την εξουσία, όπως η Merylin ή και η Jackie που αγαπούσε τον ρόλο της πυργοδέσποινας του Λευκού Οίκου».

«JFK and Mary Meyer: A love story» είναι το βιβλίο που κυκλοφορεί για τον ερωτικό τους δεσμό. Ουσιαστικά είναι το «ημερολόγιο» της Mary και ακολουθεί την πορεία της σχέσης τους καλώντας τον κόσμο να λύσει το μυστήριο.

Ο δημοσιογράφος Τζέσι Κόρνμπλουθ με έδρα τη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο Page Six: «Είναι το ημερολόγιο που μπορεί να έχει γράψει. Ένας προσωπικός απολογισμός της ζωής της από το 1961 έως το 1964. Ακριβείς ημερομηνίες που είδε τον πρόεδρο. Κάθε δείπνο στον Λευκό Οίκο, στο οποίο παρακάθισε. Ο τριπλός έλεγχος όλων των ιδιωτικών πάρτι, στα οποία ήταν μαζί με τον Κένεντι. Πολλά είναι γνωστά γι’ αυτή τη σχέση. Αυτό το έργο μυθοπλασίας βασίζεται σε γεγονότα.

Tο ημερολόγιό της ήταν γεμάτο σκίτσα, σημειώσεις, ζωγραφιές και δέκα σελίδες για μια σχέση με έναν ανώνυμο εραστή. Η αδελφή της το έκαψε».

Είχε η Mary ημερολόγιο; Τι έγινε με αυτό; Μήπως το «εξαφάνισε» η οικογένεια; Και τέλος, ποιος δολοφόνησε τελικά τους δύο εραστές;

ΠΗΓΗ: MUST