Μαδούρο: Φάρμακο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό κατασκεύασε η Βενεζουέλα

Μαδούρο: Φάρμακο που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό κατασκεύασε η Βενεζουέλα

Την ανακάλυψη θεραπείας υψηλής αποτελεσματικότητας που μπορεί να εξαλείψει τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολας Μαδούρο, σύμφωνα με το λατινοαμερικανικό δίκτυο Telesur. Το εν λόγω φάρμακο θα παρουσιαστεί στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) προκειμένου να πιστοποιηθεί.

Η θεραπεία βασίζεται σε μόριο που ονομάζεται TR-10 και κατασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών της Βενεζουέλας (IVIC) μετά από έξι μήνες ερευνών.

«Αυτό το μόριο έχει ελεγχθεί για τον COVID-19,όλη η έρευνα έχει γίνει. Αυτή η μελέτη διήρκησε 6 μήνες και το αποτέλεσμά της ήταν 100% εξάλειψη του ιού», δήλωσε ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της χώρας συνεχάρη το IVIC για αυτή την «σπουδαία συνεισφορά στην ανθρωπότητα» και διαβεβαίωσε ότι η Βενεζουέλα θα διαθέσει την θεραπεία αυτή σε όλο τον κόσμο. Σημείωσε επίσης ότι η μαζική παραγωγή του φαρμάκου θα γίνει μέσω «διεθνών συνεργασιών».

Σύμφωνα με τον IVIC, οι μέχρι στιγμής μελέτες δείχνουν ότι το φάρμακο δεν θα έχει καθόλου παρενέργειες στους ασθενείς και ότι «δεν επηρεάζει υγιή μόρια του σώματος».

Η υπουργός Επιστήμης και Τεχνολογίας Γκαμπριέλα Χιμένες, είπε ότι οι μελέτες έγιναν σε κύτταρα που απομονώθηκαν από ασθενείς με κορωνοϊό στη Βενεζουέλα.

Πηγή: skai.gr