Lufthansa και Air France ακύρωσαν εκατοντάδες πτήσεις για την Τρίτη

Σοβαρά προβλήματα αναμένονται αύριο Τρίτη στις αεροπορικές μεταφορές στην Ευρώπη, καθώς δύο από τους μεγαλύτερους αερομεταφορείς, η Lufthansa και η Air France, προέβησαν στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων.

Την μεγαλύτερη ταλαιπωρία θα υποστούν οι πελάτες της Lufthansa, καθώς η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την ακύρωση περισσότερων από 800 πτήσεων, ήτοι περίπου των μισών δρομολογίων που ήταν προγραμματισμένα για αύριο. Συνολικά αναμένεται να επηρεαστούν 90.000 ταξιδιώτες.

Αιτία των ακυρώσεων είναι οι μεγάλες κινητοποιήσεις εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα, οι οποίες θα επηρεάσουν τη λειτουργία των αεροδρομίων της Φρανκφούρτης, του Μονάχου, της Κολωνίας και της Βρέμης.

Στόχος του μεγάλου συνδικάτου Verdi, που ηγείται των κινητοποιήσεων είναι να ασκήσει πίεση στους φορείς του Δημοσίου καθώς συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τις αποδοχές των εργαζόμενων.

Η Air France εν τω μεταξύ ανακοίνωσε πως θα μπορέσει να εκτελέσει μόνο το 75% των αυριανών πτήσεών της, λόγω της απεργίας που προκήρυξαν αρκετά από τα συνδικάτα του προσωπικού της.

Κυρίως θα επηρεαστούν τα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων, όπου θα ακυρωθεί το 35% των πτήσεων.

Έως τώρα δεν είναι σαφές ακριβώς πόσοι ταξιδιώτες θα επηρεαστούν, με την εταιρεία να επισημαίνει έως και στις 21:00 το βράδυ πως η λίστα των πτήσεων που θα γίνουν επικαιροποιείται ακόμα.

Οι απεργίες στην Air France θα συνεχιστούν μεθαύριο Τετάρτη, την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη, καθώς και στις 23 και 24 Απριλίου.

Αμφότεροι αερομεταφορείς έχουν καλέσει τους ταξιδιώτες να επιβεβαιώνουν πως η πτήση τους θα γίνει κανονικά προτού αναχωρήσουν για το αεροδρόμιο. Δεν αποκλείονται καθυστερήσεις.
Πηγή: skai.gr