Κλείσιμο

Λουτρό αίματος στο Λίβανο

Δεκάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις με τη Φάταχ αλΙσλάμ στο Λίβανο. Χάσαμε 163 στρατιώτες στις μάχες στον καταυλισμό ανέφερε ο εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι οι πέντε από αυτούς έχασαν τη ζωή τους στην τελική επίθεση.

Περίπου 400500 στρατιώτες τραυματίστηκαν και πολλοί από αυτούς υπέστησαν μόνιμες αναπηρίες.

Ο στρατός ετοιμάζει τελετές για να τιμήσει τους περίπου 3.000 στρατιώτες που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις αυτές, είπε ο εκπρόσωπος, αναφέροντας ότι μόλις αποχωρήσουν τα στρατεύματα από τον καταυλισμό θα πραγματοποιηθεί μια στρατιωτική παρέλαση.

Ο Σάκερ αλΑμπσι, αρχηγός της οργάνωσης Φατάχ αλΙσλάμ, σκοτώθηκε στις τελευταίες μάχες με τον λιβανικό στρατό και το πτώμα του αναγνωρίστηκε σε νοσοκομείο της Τρίπολης, στο βόρειο Λίβανο, ανακοινωσε αξιωματικός του στρατού.

Το πτώμα του Σάκερ αλΑμπσι είναι ανάμεσα σε αυτά των ισλαμιστών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Τρίπολης, τόνισε ο αξιωματικός που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ο λιβανικός στρατός πήρε τον πλήρη ελεγχο του καταυλισμού Ναχρ αλΜπάρεντ, όπου από της 20 Μαΐου είχαν καταλάβει οι μαχητές της οργάνωσης.

Το πτώμα του ηγέτη της Φατάχ αλ Ισλάμ, που σκοτώθηκε στις μάχες με το λιβανικό στρατό στον παλαιστινιακό καταυλισμό προσφύγων Ναχρ αλΜπάρεντ, αναγνωρίστηκε από τη σύζυγό του, ανακοίνωσε λιβανική στρατιωτική πηγή.

Η σύζυγός του Σάκερ αλΑμπσι αναγνώρισε το πτώμα του στο νεκροτομείο της Τρίπολης, όπου βρέθηκε συνοδευόμενη από ουλεμάδες και την 14χρονη κόρη της, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Η ίδια, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό, αναγνώρισε και το πτώμα του Αμπού Σαλίμ Τάχα, εκπροσώπου της οργάνωσης.

Χθες, λιβανέζος αξιωματικός ανακοίνωσε πως ο Παλαιστίνιος αλΑμπσι σκοτώθηκε στη διάρκεια των συγκρούσεων.
Πηγή: skai.gr