Ο Πούτιν απέσυρε στρατηγούς του από την Ουκρανία, λέει το Λονδίνο

Οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν την Παρασκευή, εντολή να αποσυρθούν από την πόλη Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς έπειτα από εβδομάδες σφοδρών οδομαχιών, προκειμένου να περιοριστούν περαιτέρω απώλειες και να ανασυνταχθούν.

Η Ρωσία απέσυρε πιθανόν ορισμένους στρατηγούς από σημαντικές θέσεις της διοίκησης στον πόλεμο στην Ουκρανία αυτόν τον μήνα, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

"Από τις αρχές Ιουνίου, η ανώτατη διοίκηση των ρωσικών δυνάμεων είναι εξαιρετικά πιθανόν να απομάκρυνε κάποιους στρατηγούς από σημαντικές θέσεις της επιχειρησιακής διοίκησης στον πόλεμο στην Ουκρανία", αναφέρει το υπουργείο στην καθημερινή ενημέρωσή του στο Twitter.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έλαβαν χθες, Παρασκευή, εντολή να αποσυρθούν από την πόλη Σεβεροντονέτσκ στο Ντονμπάς έπειτα από εβδομάδες σφοδρών οδομαχιών, προκειμένου να περιοριστούν περαιτέρω απώλειες και να ανασυνταχθούν.

Ρωσικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ - 4 τραυματίες

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικό πλήγμα στη στρατιωτική βάση στο Γιαβορίβ στη δυτική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα σε βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κυβερνήτης της Λβιβ Μαξίμ Κοζίτσκι.

Έξι πύραυλοι ερρίφθησαν από την Μαύρη Θάλασσα, τέσσερις έπληξαν την στρατιωτική βάση ενώ δύο αναχαιτίστηκαν και καταστράφηκαν προτού πλήξουν τον στόχο τους, διευκρίνισε ο Κοζίτσκι.

Πλήγμα στην στρατιωτική βάση εκπαίδευσης κοντά στην Γιαβορίβ τον Μάρτιο προκάλεσε τον θάνατο 35 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 130, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ