Λίβανος: Ταξιδιωτική απαγόρευση στον Κάρολος Γκοσν 

Ταξιδιωτική απαγόρευση στον Κάρολος Γκοσν επέβαλαν εισαγγελείς του Λιβάνου σύμφωνα με το πρακτορείο AP που επικαλείται δικαστική πηγή. 

Σύμφωνα με τη δικαστική πηγή, που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας ο Γκόσν ανακρίνεται για μια ξεχωριστή κατηγορία, που αφορά επίσκεψη του το 2008 στο Ισραήλ. Ο Λίβανος και το Ισραήλ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. 

Ο Γκοσν αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες στην Ιαπωνία από την οποία διέφυγε: δύο για κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση εμπιστοσύνης και δύο για απόκρυψη εισοδημάτων της Nissan στις χρηματιστηριακές αρχές.

Σε βάρος του Γκοσν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol. Η Βηρυτός διαβεβαίωσε ότι εισήλθε «νόμιμα» στον Λίβανο, με γαλλικό διαβατήριο. Ο Λίβανος και η Ιαπωνία δεν έχουν συνυπογράψει συμφωνία έκδοσης, επομένως ο Λίβανος δεν έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει το ένταλμα της Interpol. 

Ο πρώην «ισχυρός άνδρας» της Renault-Nissan, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Βραζιλία, αλλά έχει λιβανέζικη καταγωγή, την Τετάρτη μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως από τη Βηρυτό και διακήρυξε την αθωότητά του.

Πηγή: skai.gr