Κλείσιμο

Λιθουανία: Η κεντρική πλατεία του Βίλνιους μετατράπηκε σε παραλία

Λιθουανία: Η κεντρική πλατεία του Βίλνιους μετατράπηκε σε παραλία

Το Βίλνιους, η πρωτεύουσα της Λιθουανίας, βρίσκεται τρεις ώρες μακριά από οποιαδήποτε ακτή. Όμως, αυτό δεν εμπόδισε τους τοπικούς αξιωματούχους να φέρουν την παραλία στους κατοίκους της πόλης.

Στις 23 Ιουνίου, η τοπική αρχή μετέτρεψε την πλατεία Lukiškės, τη μεγαλύτερη του Βίλνιους, σε μια «Ανοιχτή Παραλία», με άμμο, ξύλινα μονοπάτια, ξαπλώστρες, πύργο ναυαγοσώστη και αποδυτήρια.

Όλα αυτά μεταφέρθηκαν στην πλατεία ώστε οι κάτοικοι της πόλης να μπορούν να αισθάνονται ότι βρίσκονται στην παραλία χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Αν οι άνθρωποι του Βίλνιους δεν μπορούν να πάνε στη θάλασσα, τότε η θάλασσα θα έρθει στο Βίλνιους» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Ρεμίγκιους Σιμάσιους.

«Δεν μπορούσαμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έπρεπε να αλλάξουν δραστικά τις ήδη προγραμματισμένες διακοπές τους λόγω καραντίνας» πρόσθεσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας της Λιθουανίας. «Τα δημοφιλή παραθαλάσσια θέρετρα της Νότιας Ευρώπης δεν είναι εύκολα προσβάσιμα αυτή τη στιγμή και οι παραλίες της Βαλτικής Θάλασσας θα είναι γεμάτες κόσμο το καλοκαίρι. Γι 'αυτό χρειαζόμασταν μια λύση για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να αναπληρώσουν τις διακοπές στην ίδια την παραλία του Βίλνιους» είπε.

Η «παραλία» θα είναι ανοιχτή για ηλιοθεραπεία, μπιτς βόλεϊ και οικογενειακή ψυχαγωγία για όλους. Και, για να γίνει ακόμα πιο ρεαλιστική, θα φιλοξενεί μια μεγάλη οθόνη που θα προβάλλει εικόνες με κύματα συνοδευόμενες από χαλαρωτικούς ήχους της Βαλτικής Θάλασσας όλη την ημέρα. Τη νύχτα, στη γιγαντοοθόνη θα προβάλλονται ταινίες και συναυλίες.

Για τη δημιουργία της «παραλίας» στην οποία οι κάτοικοι του Βίλνιους διασκεδάζουν και παίζουν χωρίς να φεύγουν από τα όρια της πόλης συνεργάστηκαν οι τοπικές αρχές και η «Telia Lithuania» μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ