Κλείσιμο

Λαβρόφ: Εντός των επομένων ωρών η απάντηση της Μόσχας για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Η Μόσχα θα στείλει την απάντησή της στις δυτικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ «εντός ωρών» όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ μετά τη συνάντησή του με τον ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο. 

Δήλωσε δε ότι οι προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία θα δημοσιοποιηθούν για να αποφευχθεί η «παρερμηνεία». Η Μόσχα έχει ζητήσει εγγυήσεις ότι η γειτονική της Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ αλλά οι ΗΠΑ και η ίδια η Συμμαχία μέχρι στιγμής αρνούνται να ικανοποιήσουν αυτό το αίτημα.

Στα τέλη Ιανουαρίου οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρείχαν στη Μόσχα γραπτές απαντήσεις σχετικά με τις ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Σε συνάντηση που είχε την Δευτέρα με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ο Λαβρόφ είπε ότι η απάντηση της Ρωσίας στις ΗΠΑ και στις απαντήσεις του ΝΑΤΟ για τις εγγυήσεις ασφαλείας έχει προετοιμαστεί και είναι περίπου δεκασέλιδη.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, ο πρόεδρος Πούτιν ενέκρινε το έγγραφο. 

«Θεωρώ ότι είναι μια πολύ καλή είδηση, μια πολύ καλή ένδειξη», σχολίασε ο ιταλός ΥΠΕΞ κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ