Κλείσιμο

Lacoste: Ο βασικός χορηγός του Τζόκοβιτς θέλει να συζητήσουν τι συνέβη στην Αυστραλία

Λίγες ώρες μετά την απέλαση του ανεμβολίαστου Σέρβου τενίστα Νόβακ Τζόκοβιτς από την Αυστραλία, η γαλλική εταιρεία ένδυσης Lacoste, που αποτελεί βασικό χορηγό του, τοποθετήθηκε επισήμως για την υπόθεση που προκάλεσε διεθνές ενδιαφέρον και διπλωματικές τριβές μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας. 

Η Lacoste ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θέλει να "εξετάσει" τα γεγονότα που πυροδότησαν μια νομική μάχη σχεδόν δύο εβδομάδων και εμπόδισαν τον ανεμβολίαστο Σέρβο να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open. Η Αυστραλία απαιτεί από τους διεθνείς επισκέπτες να εμβολιάζονται κατά της Covid-19, εκτός εάν έχουν ιατρική εξαίρεση.

"Θα έρθουμε σε επαφή με τον Νόβακ Τζόκοβιτς το συντομότερο δυνατό για να εξετάσουμε όλα τα γεγονότα που αφορούσαν την παρουσία του στην Αυστραλία" δήλωσε η εταιρεία στην ανακοίνωσή της. 

"Ευχόμαστε σε όλους ένα εξαιρετικό τουρνουά και ευχαριστούμε τους διοργανωτές για όλες τις προσπάθειές τους να διασφαλίσουν ότι το τουρνουά θα διεξαχθεί σε καλές συνθήκες για παίκτες, προσωπικό και θεατές" πρόσθεσε η γαλλική εταιρεία. 

Σύμφωνα με το CNN, πρόκειται για την πρώτη επίσημη τοποθέτηση χορηγού του "Νόλε" από την έναρξη του σίριαλ με την ακύρωση της βίζας του τενίστα στην Αυστραλία, στο πλαίσιο του αυστραλιανού όπεν.

Ο νο 1 τενίστας παγκοσμίως θεωρητικά θα έχει την ευκαιρία να καταρρίψει το ρεκόρ του γκραν σλαμ ανδρών στο Γαλλικό Όπεν το Μάιο, αλλά τα γεγονότα στην Αυστραλία έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι ανεμβολίαστοι παίκτες θα αγωνιστούν. 

Εκτός από τη Lacoste, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Peugeot, ένας άλλος χορηγός του Σέρβου τενίστα, αρνήθηκε να σχολιάσει το ζήτημα τη Δευτέρα. Η ελβετική ωρολογοποιία Hublot και ο ιαπωνικός γίγαντας αθλητικών ειδών Asics (ASCCF) επίσης δεν σχολίασαν το ζήτημα του Τζόκοβιτς. 
 

Πηγή: cnn.com