La Stampa: Η ΕΕ δεν θα ανανεώσει τις συμβάσεις με AstraZeneca και Johnson & Johnson

Την πρόθεση της ΕΕ να μην ανανεώσει τα συμβόλαια με την AZ και την J&J μόλις αυτά λήξουν, δημοσιεύει η La Stampa επικαλούμενη πηγή από το Υπουργείο Υγείας της Ιταλίας. 

Η Κομισιόν αποφάσισε να μην ανανεώσει τις συμβάσεις εμβολίων κορωνοϊού το επόμενο έτος με τις AstraZeneca και Johnson & Johnson (J&J), ανέφερε η ιταλική εφημερίδα «La Stampa» την Τετάρτη, επικαλούμενη πηγή από το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συμφωνία με τους ηγέτες πολλών χωρών της ΕΕ, αποφάσισε ότι οι συμβάσεις με τις εταιρείες που παράγουν εμβόλια που ισχύουν για το τρέχον έτος δεν θα ανανεωθούν κατά τη λήξη τους», ανέφερε η εφημερίδα.

Πρόσθεσε δε, ότι οι Βρυξέλλες θα προτιμούσαν να επικεντρωθούν στα εμβόλια COVID-19 που χρησιμοποιούν την τεχνολογία messenger RNA (mRNA), όπως αυτά των Pfizer και Moderna.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά διευκρινίσεις από την Johnson & Johnson σχετικά με την «εντελώς απροσδόκητη» ανακοίνωση της εταιρείας για καθυστερήσεις στην παράδοση εμβολίων COVID-19 στην ΕΕ, δήλωσε Ευρωπαίος αξιωματούχος στο Reuters την Τρίτη.


 

Πηγή: skai.gr