Κύπρος: «Τρία αεροσκάφη διέτρεξαν κίνδυνο από τον πύραυλο» (video)

«Τρία αεροσκάφη διέτρεξαν κίνδυνο από τον πύραυλο» τόνισε στο κανάλι Σίγμα ο διεθνολόγος Πέτρος Ζαρούνας σχολιάζοντας την πτώση του στα κατεχόμενα τα ξημερώματα της Δευτέρας.  

Σύμφωνα με τον κ. Ζαρούνα, οι ρωσικοί πύραυλοι S-200 είναι οι μοναδικοί πύραυλοι που κατέχει η Συρία, οι οποίοι θα μπορούσαν, εάν για κάποιο λόγο εκτοξευθούν προς την κατεύθυνση της Κύπρου, όταν εξαντλήσουν τα καύσιμα τους να πέσουν πλέον ως βαλλιστικοί στο Κυπριακό έδαφος και κάτι τέτοιο έχει συμβεί γιατί τα ισραηλινά μαχητικά είχαν ως άξονα επίθεσης τους από τη θάλασσα δια μέσου του Λιβάνου προς το Συριακό έδαφος, οι Σύροι αμυνόμενοι εκτόξευσαν τους S-200, οπότε εάν δεν βρήκαν τους στόχους τους, που ο συγκεκριμένος δεν τον βρήκε, είτε γιατί δεν τα κατάφερε είτε γιατί έτυχε ηλεκτρονικής παρενόχλησης, συνέχισε την πορεία του εξαντλήθηκαν τα καύσιμα και έπεσε. 

Όπως εκτίμησε ο διεθνολόγος, η έκρηξη μάλλον έγινε στο αέρα και γι΄ αυτό το λόγο έπεσαν θραύσματα σε τρεις διαφορετικές περιοχές. 
 
Πρόσθεσε, ότι υπήρχε ο κίνδυνος αυτός ο πύραυλος πριν ξεκινήσει την κάθοδό του να χτυπήσει αεροσκάφος της πολιτικής αεροπορίας. Τον συγκεκριμένο χρόνο, της πτώσης του αντικειμένου, τρία αεροσκάφη διέτρεξαν κίνδυνο επισήμανε.