Κύπρος: Δύσκολος διπλωματικός αγώνας εξαιτίας της στάσης της Τουρκίας

Για έναν δύσκολο διπλωματικό αγώνα από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα επίπεδα, εξαιτίας της επιθετικής και απαράδεκτης συμπεριφοράς της Τουρκίας, έκανε λόγο ο υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης.

Στον χαιρετισμό του κατά την τελετή ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων της 2020 ΕΣΣΟ, ο κ. Πετρίδης ανέφερε στους νεοσυλλέκτους ότι θα πρέπει να αισθάνονται περήφανοι γιατί έδωσαν την ιερή υπόσχεση πως θα υπερασπιστούν την ελευθερία και την ασφάλεια της χώρας τους.

«Μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με πίστη και ελπίδα. Με το χαμηλό ποσοστό φυγοστρατίας της τάξης του 3,5%, το οποίο αποτελεί ένα από τα χαμηλότερα στην ιστορία της Εθνικής Φρουράς, στέλνετε ένα ηχηρό μήνυμα πίστης και αφοσίωσης προς το καθήκον. Μήνυμα πίστης και αφοσίωσης στην πατρίδα. Παράλληλα, δίνετε και σε εμάς δύναμη και ταυτόχρονα την υποχρέωση να εφαρμόζουμε ριζικές αλλαγές στο στράτευμα σε θέματα που χρονολογούνται. Ταυτόχρονα, αποτελείτε την πηγή από όπου αντλούμε τη δύναμη να συνεχίσουμε το δύσκολο διπλωματικό αγώνα που διεξάγουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα, όπου η Τουρκία με την επιθετική της, απαράδεκτη συμπεριφορά εισβάλλει στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και ενδιαφέρον τη στρατιωτική τους θητεία με στόχο να ολοκληρωθεί με επιτυχία η στρατιωτική και επιχειρησιακή τους εκπαίδευση. Ευχήθηκε, τέλος, μια καλή και παραγωγική τετράμηνη θητεία.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ