Κύμα απολύσεων και «πάγωμα» εργοστασίων ανακοίνωσε η General Motors

Shutterstock.com
Μείωση του προσωπικού της Βόρεια Αμερική κατά 15% και αναστολή της παραγωγής σε επτά εργοστάσιά της προανήγγειλε η αυτοκινητοβιομηχανία General Motors, στο πλαίσιο των προσπαθειών να περιορίσει τις λειτουργικές δαπάνες της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το προσεχές έτος δεν θα αναθέσει καινούργιες παραγγελίες σε μονάδες συναρμολόγησης οχημάτων στο Οχάιο και στο Ντιτρόιτ των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και στο Οντάριο του Καναδά. Ανενεργά θα μείνουν επίσης τα εργοστάσια κατασκευής κινητήρων στο Μέριλαντ και στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Οι αλλαγές αναμένεται να οδηγήσουν στην κατάργηση περίπου 14.700 θέσεων στην Βόρεια Αμερική. Δεν είναι σαφές πόσοι εργαζόμενοι θα απολυθούν και πόσοι να αποχωρήσουν μέσω προγραμμάτων εθελούσιας εξόδου ή συνταξιοδότησης.

Παράλληλα, η GM σχεδιάζει να κλείσει δύο βιομηχανικές μονάδες εκτός Βορείου Αμερικής έως το τέλος της επόμενης χρονιάς.

Στόχος των περικοπών είναι μειώσει τα λειτουργικά κόστη της κατά 6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το τέλος του 2020.

Οι περικοπές ανακοινώθηκαν
στο πλαίσιο ευρύτερης προσπάθειας αναθεώρησης της στρατηγικής της GM, υπό τη σκιά της κακής εμπορικής επίδοσης ορισμένων μοντέλων της και των εμπορικών εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες.

Μεταξύ άλλων, η GM ανακοίνωσε πως θα διπλασιάσει τους πόρους που διαθέτει για ηλεκτροκίνητα και αυτόνομα αυτοκίνητα σε βάθος διετίας.
Πηγή: skai.gr