Ξεσπά η χήρα του Κασόγκι: Μου ραγίζει την καρδιά η πώληση της Νιουκάστλ στους Σαουδάραβες

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι στην Κωνσταντινούπολη το 2018 φέρνει... μαύρα σύννεφα πάνω από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, με την τότε μέλλουσα σύζυγο του δημοσιογράφου να ξεσπά για την πώληση της Νιουκάστλ σε επενδυτική ομάδα από την εν λόγω χώρα.

Η Χατιτζέ Τσενγκίζ σχολίασε πως «η πώληση της Νιουκάστλ μου ραγίζει την καρδιά, είμαι πολύ απογοητευμένη. Αυτό που κάνω από τότε που δολοφονήθηκε είναι να αναζητώ δικαιοσύνη για εκείνον.Και ξαφνικά βλέπω παντού στις ειδήσεις για την πώληση της ομάδας. Μην το κάνετε αυτό.Φαίνεται πως οι οπαδοί δεν νοιάζονται για ό,τι συνέβη στον Τζαμάλ, νοιάζονται μόνο για την οικονομική κατάσταση του κλαμπ.Θέλω να τους θυμίσω πως υπάρχουν πράγματα πιο σημαντικά. Πρέπει να τους στείλετε το μήνυμα πως δεν μπορούν να αγοράσουν έτσι απλά μια ομάδα μετά από όσα έκαναν.
Σεβαστείτε τη μνήμη του Τζαμάλ, που πλήρωσε το τίμημα για την ελευθερία του λόγου».

Υπενθυμίζεται πως ο Κασόγκι ήταν δημοσιογράφος που ασκούσε κριτική στον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, με τη δολοφονία του να παρουσιάζεται ως υποκινούμενη από την σαουδαραβική κυβέρνηση.

Η αλλαγή σελίδας στη Νιούκαστλ είναι πια και επίσημη, καθώς η Premier League επιβεβαίωσε ότι ενέκρινε τη μεταβίβαση του 100% των μετοχών στον Πρίγκιπα Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και τον Γιασίρ Αλ-Ρουμαγιάν (φωτό), που πλέον αποτελούν τους πιο πλούσιους ιδιοκτήτες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ενώ και η ομάδα ενημέρωσε για τις εξελίξεις.

Πηγή: sportfm