Κλείσιμο

Ξενοδοχείο η μαμά

Ο ένας επέστρεψε στη μητέρα του. Ένας άλλος αναγκάσθηκε να φύγει ύστερα από έξωση, καθώς είχε αφήσει απλήρωτα τα ενοίκια τεσσάρων μηνών. Και ο τρίτος έχασε το σπίτι που είχε αγοράσει, αφού δεν μπορούσε πλέον να πληρώσει τη δόση του δανείου στην τράπεζα.

Ο λόγος για - ελάχιστους μόνο - από τους νέους της ΕΕ που λόγω της οικονομικής κρίσης είναι αναγκασμένοι να επιστρέψουν στην οικογενειακή θαλπωρή. Έτσι η ζήτηση για (τζάμπα) δωμάτια στο.. "Ξενοδοχείο η μαμά" γνωρίζει άνθηση.

Τις περασμένες δεκαετίες, η φράση αυτή χρησιμοποιούνταν από τους Ίβηρες ώστε να χαρακτηρίσει τους κάπως... ώριμους νέους, οι οποίοι δεν έλεγαν να ξεκολλήσουν από το πατρικό τους σπίτι, παρά το γεγονός ότι είχαν ενταχθεί για τα καλά στο παραγωγικό δυναμικό της χώρας και είχαν δικά τους εισοδήματα.

Σύμφωνα με έρευνα του ισπανικού Ινστιτούτου Νέας Γενιάς, το πρόβλημα της κατοικίας συνιστά - μετά την ανεργία - το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους νέους της πέμπτης σε πληθυσμό χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των 27 κρατών μελών.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ανέργων στην Ισπανία, που εισήλθε σε περίοδο ύφεσης το 2008, θα συνεχίσει να αυξάνεται το 2009 και το 2010 και θα φθάσει στα περίπου 4,5 εκατομμύρια από 3,48 που είναι σήμερα, σύμφωνα με μία μελέτη της ισπανικής τράπεζας BBVA που δόθηκε στην δημοσιότητα.

"Ο αριθμός των ανέργων θα φθάσει τα 4,1 εκατομμύρια το 2009 και τα 4,5 εκατομμύρια το 2010",ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ραφαέλ Ντομενέκ επικεφαλής οικονομολόγος της υπηρεσίας Ισπανία-Ευρώπη της ομάδας μελετών της BBVA.

Ο αριθμός αυτός θα αντιπροσωπεύει αντίστοιχα ποσοστά 17,7% και 19,7%,πρόσθεσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της ομάδας μελετών Χοσέ Λουίς Εκρίβα.

Από το υπουργείο Εργασίας ανακοινώθηκε σήμερα ότι ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε τον περασμένο μήνα,σε σχέση με τον Ιανουάριο,κατά 154.058 και έφθασε στα 3,48 εκατομμύρια άτομα.

Πηγή: skai.gr