Ξεκίνησαν οι εκλογές στη Ρωσία

Οι ψηφοφόροι στις περιοχές του Ειρηνικού στη ρωσική Απω Ανατολή άρχισαν να προσέρχονται στις κάλπες για τις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας
Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων μετέδωσαν ότι τα εκλογικά τμήματα άνοιξαν, όπως ήταν προγραμματισμένο στις 8.00 το πρωί (22.00 ώρα Ελλάδος) στην Τσουκότκα, την απομακρυσμένη τούνδρα απέναντι από την Αλάσκα και στη χερσόνησο της Καμτσάτκα του Ειρηνικού. Οι απομακρυσμένες αυτές περιοχές της ρωσικής Απω Ανατολής έχουν διαφορά 9 ωρών με τη Μόσχα.
Η ψηφοφορία στη Μόσχα και στην κεντρική Ρωσία θα ξεκινήσει αύριο στις 7.00 ώρα Ελλάδος και τα εκλογικά τμήματα που θα κλείσουν τελευταία είναι αυτά στο θύλακα του Καλίνιγκραντ της Βαλτικής στις 20.00 ώρα Ελλάδος.
Περισσότεροι από 150.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί για να διαφυλάξουν την ασφάλεια της εκλογικής διαδικασίας των τέταρτων κατά σειρά προεδρικών εκλογών, μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Η δημοτικότητα του νυν προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει αγγίξει το 70%, γεγονός που αφήνει ελάχιστα περιθώρια αισιοδοξίας στους πέντε αντιπάλους του για το προεδρικό αξίωμα.
Συνολικά, 109 εκατομμύρια ψηφοφόροι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και για να θεωρηθεί έγκυρο το αποτέλεσμα των εκλογών πρέπει η συμμετοχή να ανέλθει στο 50% του εκλογικού σώματος.
Πηγή: skai.gr