Ξεκινά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Ξεκινά το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ με βασικό θέμα τα αποτελέσματα της συνόδου της G8

Σύμφωνα με το WEF, κεντρικό θέμα της συνάντησης θα αποτελέσει και ο προβληματισμός σχετικά με το κατά πόσο η αυξανόμενη συνεργασία Νότου Νότου (όπως ονομάζεται) μεταξύ των χωρών της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, μπορεί να αντικαταστήσει την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ως ατμομηχανή για την οικονομική ανάπτυξη.

Η ατζέντα της τριήμερης συνάντησης περιλαμβάνει και άλλα θέματα, όπως οι επιδράσεις των κλιματολογικών αλλαγών στην Αφρική, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες που υπάρχουν για τη Μαύρη Ήπειρο και οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του ιού του AIDS.

Μεταξύ των υψηλόβαθμων στελεχών κυβερνήσεων και επιχειρήσεων που αναμένεται να συμμετάσχουν στη συνάντηση, βρίσκονται ο πρώην γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Άναν, καθώς και ο Μπέρντ Πφάφενμπαχ, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση της G8 ως ο επικεφαλής διαπραγματευτής του επιτελείου της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ. Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε το WEF, ιδιαίτερα μεγάλες αντιπροσωπείες στέλνουν στη συνάντηση η Ινδία και η Κίνα.
Πηγή: skai.gr