Κροατία: Πρωτοβουλία για τη στήριξη του ευρωπαϊκού τουρισμού

Περισσότερες από 13 χώρες- μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στηρίζουν την κροατική πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των χωρών της ευρωπαϊκής "οικογένειας" που στοχεύει στην βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής και την ανάπτυξη κοινών δράσεων, που αναμένεται να οδηγήσουν σε καλύτερα αποτελέσματα μέσω της βέλτιστης απορρόφησης και αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων, δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού της Κροατίας Γκάρι Καπέλι.

Η κροατική πρωτοβουλία θα λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη διάρκεια του επόμενου έτους, όταν η Κροατία θα έχει το α' εξάμηνο του 2020, την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, επισήμανε ο κ. Καπέλι.

«Εγκαινιάζοντας τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία πέρυσι, ήμουν βέβαιος ότι πολλές χώρες της Ευρώπης θα συμμετάσχουν σ΄αυτήν» είπε ο κ. Καπέλι, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM.

«Ελπίζουμε ότι στη διάρκεια της κροατικής προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, ενδεχομένως και στις αρχές του επόμενου έτους, θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε τα εγκαίνια ενός ευρωπαϊκού ταμείου με πόρους για τον τουρισμό, το οποίο θα μπορεί να χρηματοδοτήσει αναπτυξιακά έργα και να βοηθήσει χώρες στις οποίες ο κλάδος του τουρισμού έχει υποστεί πλήγματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ