Κροατία: Λύθηκε το μυστήριο της γυναίκας χωρίς μνήμη –Ποια είναι και πώς βρέθηκε στον βράχο

Στις 12 Σεπτεμβρίου στο νησί Krk της Κροατίας βρέθηκε μια 57χρονη γυναίκα καθισμένη σε βράχο δίπλα στη θάλασσα χωρίς να φέρει ταυτότητα πάνω της ή κινητό τηλέφωνο. Η μυστηριώδης γυναίκα καθόταν σε ένα έρημο σημείο του νησιού και όταν την πλησίασαν οι αστυνομικοί τους μίλησε σε άπταιστα αγγλικά.

Το παράξενο της υπόθεσης ήταν ότι δεν είχε καμία μνήμη για το ποια είναι ή το πώς βρέθηκε εκεί. Η γυναίκα φαινόταν μπερδεμένη και αφυδατωμένη και έτσι οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι βρισκόταν μέρες στο νησί.

Την γυναίκα εντόπισε ένας ψαράς και ειδοποίησε τις αρχές. 

Ποια είναι;

Η «γυναίκα χωρίς μνήμη» ταυτοποιήθηκε ως Ντανιέλα ή Ντάνα Αντάμκοβα, χτες, από την αστυνομία και τα στοιχεία της επιβεβαιώθηκαν και από φίλους και γνωστούς της, μετά τη δημοσιοποίηση της φωτογραφίας της για πληροφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, η Ντάνα εργαζόταν ως σχεδιάστρια κοσμημάτων και μάλιστα είχε φτιάξει κοσμήματα για πολλούς celebrities, όπως τη Νταϊάνα Ρος, τη Μπριζίτ Μπαρντό και τη Μπάρμπρα Στρέισαντ.

Πριν λίγα χρόνια, ένα σλοβακικό περιοδικό είχε δημοσιεύσει το προφίλ της αναγνωρίζοντάς την ως μια επιτυχημένη σχεδιάστρια κοσμημάτων που είχε πουλήσει πολλές από τις δημιουργίες της σε διασήμους.

Δεν είναι γνωστό το πότε επέστρεψε στην Αμερική, όμως μεταξύ του 2015 και του 2018 είχε αναφερθεί ότι βρισκόταν στην Ιρλανδία και δούλευε σε δομή για αστέγους.

Πώς βρέθηκε στον βράχο;

Το πώς βρέθηκε στον βράχο και πώς τραυματίστηκε δεν έχουν γίνει σαφή ακόμα. Η αστυνομία δήλωσε πως φαίνεται σα να της επιτέθηκε αρκούδα ή κάποιο άλλο άγριο ζώο, κάθως είχε μια μεγάλη γρατζουνιά στο πρόσωπό της. Ήταν μάλιστα τόσο αδύναμη όταν την βρήκαν που δε μπορούσε ούτε νερό να πιεί.

Ένας κάτοικος της περιοχής δήλωσε: «Είναι πολύ περίεργο που ήταν στην περιοχή. Είναι ένα εξαιρετικά απρόσιτο μέρος του κόλπου, με τρομερά αιχμηρούς βράχους, κυριολεκτικά σαν ξυραφάκια που μπορούν να κόψουν το λάστιχο στις σόλες των παπουτσιών σου».

Ένας κανονικός άνθρωπος «σίγουρα δεν μπορούσε να κολυμπήσει σε αυτή την απόσταση, χρειάζεται εξαιρετική δύναμη», είπε ο κάτοικος.

Οι αρχές ανέφεραν ότι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η κατάστασή της είναι σταθερή. Ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή και όταν θα πάρει εξιτήριο θα την αναλάβουν οι κοινωνικές υπηρεσίες.


Πληροφορίες από Guardian

Πηγή: skai.gr