Κρεμλίνο μαινόμενο: Υπόσχεται ανταποδοτικά μέτρα στις κυρώσεις ΗΠΑ και ΕΕ για τον Ναβάλνι

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως θα ανταποδώσει με αντίστοιχα μέτρα τις κυρώσεις που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μεταχείριση από τη Μόσχα του αντιπολιτευόμενου πολιτικού Αλεξέι Ναβάλνι.

Μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως η Μόσχα θα απαντήσει στις κυρώσεις με τρόπο που θα εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντά της.

«Βέβαια είναι αδύνατο να μην εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας», δήλωσε ο Πεσκόφ απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα απαντήσει η Ρωσία στις τελευταίες κυρώσεις.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν χθες, Τρίτη, κυρώσεις σε βάρος επτά υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB. Η Ουάσινγκτον ενήργησε από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία επέβαλε σε μεγάλο βαθμό συμβολικές κυρώσεις σε βάρος τεσσάρων υψηλόβαθμων Ρώσων αξιωματούχων που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πεσκόφ προειδοποίησε πως οι κυρώσεις θα έχουν αρνητικές συνέπειες στις διμερείς σχέσεις της Ρωσίας τόσο με τις ΗΠΑ όσο και με την ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ