Κραυγή ενάντια στον ρατσισμό από 18χρονες στο Λονδίνο: Η αστυνομία θα μας σκοτώσει πριν τον κορωνοϊό

Δύο 18χρονες κοπέλες αφρικανικής καταγωγής στο Λονδίνο, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, ήθελαν να οργανώσουν διαδήλωση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Οι δύο κοπέλες ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο που παίρνουν θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό, που συγκλόνισε όλο τον κόσμο. 

Η Άιμα, η μια εκ των δύο, δημοσίευσε ένα βίντεο στο Twitter της όπου έλεγε: «Λέτε ότι η πανδημία του κορωνοϊού θα μας σκοτώσει, αλλά η αστυνομική βία θα μας σκοτώσει πρώτη. Ήδη ρισκάρω τη ζωή μου καθημερινά. Ο κορωνοϊός δεν θα με σκοτώσει πριν με σκοτώσει η αστυνομία.»

Η Άιμα κατέκρινε και την Metropolitan Police για ρατσισμό, καθώς την αντιμετώπισε διαφορετικά και φέρεται απάνθρωπα στους μαύρους.

Η δεύτερη κοπέλα, η Τας απαντώντας σε δημοσίευμα στο Twitter, που κατέκρινε τους διαδηλωτές επειδή δεν κρατούν αποστάσεις, είπε ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει ρατσισμός ειδικά απέναντι στους ακτιβιστές. Τους κατηγορούν που διαδηλώνουν για την ασφάλειά τους, κάτι που η κυβέρνηση απέτυχε και δεν τους προστάτεψε.

Σε άλλο ποστ έγραψε: «Καθώς μεγάλωνα, όλοι οι λευκοί φίλοι μου έκλεβαν… Από εσάς μάθαμε τη βία.»
 

Πηγή: Daily Mail